Košarka

Direktno.rs

29. 09. 2022. 15:30 35

Maljkovićeva ružno o igračicama!

Srbija je očekivano izgubila od Amerike. Razlika je prevelika u odnosu na ono što se dešavalo na terenu. U 18. minutu je bilo samo pet razlike za SAD, prvo je Čađo promašila čistu trojku, zatim je Mina Đorđevič pod faulom na neverovatan način promašila zicer, da bi zatim sudije umesto faula u napadu svirali faul Ivon Anderson. Od tog trenutka Amerikanke, bez tajm auta Marine Maljković, prave seriju 12:0 i rešavaju meč. Srbiji ostaje žal za porazom u prvom kolu protiv Kanade. Devojke su u Australiju stigle tek četiri dana pred meč i nisu stigle da se priviknu na ogromnu vremensku razliku. Zašto je ekipa pre Australije provela šest dana u Istanbulu, umesto da se odmah krenulo na put, je nepoznanica za sve.

Ipak pobede nad Japanom i Francuskom i plasman među osam je veliki uspeh. I za njega su najzaslužnije igračice. Iako je Srbija zvanično druga najstarija ekipa na prvenstvu u našim redovima je nekoliko mladih, izuzetno talentiovanih igračica. Zato su zaista zaparale uši rečenice Marine Maljković izgovorene posle utakmice sa Amerikom "da devojke u nekim momentima nisu imale talenta, da nisu imale znanja i svega"?! 

Neverovatna izjava selektorke koja je želeći da uveća svoju ulogu u pobedama uvredila svoje košarkašice. I potpuno netačna. Nogić, Raca, Đorđević jesu već poznata kosarkaška imena koja su svoj talenat i znanje pokazale još pre nekoliko godina kada su igrale finala Evrope u svojim uzrastima. U međuvremenu su napredovale i velika je greška što ranije nisu priključene reprezentaciji i bile deo tima na EP i Olimpijadi. Još 2016. je u Rio vođena Aleksandra Crvendakić, kao veliki talenat, i to se pokazalo kao dobra odluka. Isto je trebalo uraditi i sa ovim devojkama, kao i sa još nekoliko koje su se teško povredile na začuđujuće dugim višemesečnim pripremama (prednji ukršteni ligamenti). Tako duge i jake pripreme su verovatno dovele i do toga da Crvendakić, najbolja srpska košarkašica, otkaže nastup za nacionalni tim zbog povrede. Povrede koja je nije sprečila da u isto vreme igra utakmice za svoj klub.
Bilo kako bilo Australija je iza nas. Sledi Evropsko prvenstvo u trenutku ogromne krize evropske ženske kosarke - među četiri najbolje u Sidneju nema nijedne evropske ekipe. To je sigurno šansa da se Srbija domogne još jedne medalje. I nećemo je iskoristiti ako selektorka govori da njene igračice nemaju ni talenta, ni znanja. Em je uvredljivo, em nije tačno, em vodi u katastrofu. Nadajmo se da je u pitanju ipak bio pad koncentracije Marine Maljković i da ova "nesportska lična greška" koju je napravila neće ostaviti posledice po konačan rezultat kad je srpska ženska košarka u pitanju. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati