Košarka

Direktno.rs

15. 08. 2022. 13:44 19

Pešić: Imamo boljih od Teodosića

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić prvi put se obratio javnosti posle odluke da precrta kapitena Miloša Teodosića za predstojeći Evrobasket. Strateg "orlova" je sada i obrazložio svoju odluku.

- Ono što se meni po prvi put dešava, znate da sam bio selektor reprezentacije i Crvene zvezde, jeste da nisam stigao da informišem ekipu, a da su svi portali objavili da je Teodosić precrtan. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani. Naravno da su me nakon toga zvale vaše kolege, meni nije padalo napamet da se javljam, jer sam ja trener reprezentacije. Prvi moj posao je da obezbedim maksimalni mir u ekipi - rekao je Svetislav Pešić, pa dodao:

- Odluka je bila zajednička. Naš posao je ekipa, ekipa je, nažalost, informisana malo kasnije. Sa Teodosićem sam obavio dobar razgovor, odluka je moja i nije laka, ne samo što je on dugo godina u reprezentaciji. Možda ste iznenađeni, ali je to sastavni deo života. Rekao sam mu da ne mogu nakon svega što sam video ne mogu ponuditi status koji je imao u reprezentaciji i da se okrećem igračima koji mogu više da daju. Rekao sam Teodosiću da imam boljih igrača od njega na toj poziciji.

Istakao je Pešić i kakva je bila reakcija Teodosića.

- On je bio malo iznenađen tom odlukom, što je i normalno. Rekao sam mu da se okrećem igračima za koje mislim da mogu više da daju. Bilo je razmišljanje da on ostane u ekipi i bude "bek-ap" igrač, sa klupe... On to nikada nije bio u karijeri.

Govorio je Pešić i u kakvom je stanju povređeni Nemanja Bjelica.

- Neće putovati sa ekipom na turnir u Nemačkoj, ostaje u Beogradu. Za vikend će profesor Radovanović izvršiti detaljni snimak. Danas se oseća bolje. Zao nam je zbog povreda, ali šta da radimo. I drugi se povređuju. Gledamo da naš medicinski tim nam izađe u susret koliko može. Gde god smo kucnuli na vrata, ona su nam bila širom otvorena, čak su i neki doktori dolazili noću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati