Košarka

Direktno.rs

08. 08. 2022. 19:56 0

Bulut piše istoriju: Srbin najbolji asistent BIG 3 lige

Najbolji srpski basketaš Dušan Domović Bulut ispisao je istoriju američke BIG 3 lige, najkvalitetnijeg basket 3x3 takmičenja na svetu, pošto je oborio rekord ligaškog dela sezone po broju asistencija.

Bulut je ostvario 36 uspešnih dodavanja i za dve asistencije oborio rekord legendarnog Leandra Barbose, i to sa utakmicom manje u odnosu na Brazilca.

Prosečno je beležio 5,1 asistenciju po meču.

- Iskreno, zadovoljan sam jer će ostati zabeležen i taj podatak, ali posebno mi je drago jer sam ja primarno napadač, nije dodavanje glavna stvar koju radim, ali zbog ekipe kako je sastavljena, moja pozicija se promenila i morao sam više pažnje da obratim na razigravanje. Prilagodio sam se i promenio način igre, ali ono što je najvažnije jeste da ekipa dobro igra - ističe zadovoljni Domović Bulut.

Osim individualnog učinka ostvaren je i veliki uspeh ekipe Elijensa, gde je Bulut kapiten, jer su se plasirali u plej-of, među četiri najbolje ekipe.

- Ostavili smo mnogo bolje i iskusnije ekipe iza nas i nema dileme da je to za prvu godinu odličan uspeh. Ipak, svi u ekipi smatramo da možemo još bolje, jer imamo dosta prostora za napredak.

Rival u polufinalu plej-ofa biće ekipa "Power", koja je prošlogodišnji šampion i branilac trofeja.

- Oni su prošlogodišnji osvajači, doduše Džeret Džek je otišao u penziju i postao pomoćni trener Finiks Sansa. Ali, imaju ekipu koja je sklop iskusnih igrača i mladog pleja koji energetski vodi tim. Tu je i Erl Klark neverovatan u "izolacijama", najbolji odbrambeni igrač lige, ističe se blokadama, ima najviše ukradenih lopti. Znaju ga i naši ljubitelji košarke, jer je igrao za Budućnost. Uspeli smo da ih pobedimo pobedimo u ligaškom delu, nadamo se istom ishodu i u plej-ofu. Jasno je samo da idemo na pobedu - ne krije Bulut.

A onda ni titula nije daleko?

- Prvo da prođemo polufinale, jedna je utakmica. Ipak, nadam se da će naš timski način igre prevladati. Idemo korak po korak, želimo u finale, a onda u finalu je sve moguće - sa mnogo optimizma poručuje Dušan Domović Bulut.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati