Košarka

Direktno.rs

29. 07. 2022. 11:00 0

Bulut: Fenomenalan je osećaj

Čuveni srpski basketaš Dušan Domović Bulut u Sjedinjenim Američkim Državama ovog leta doživljava drugu mladost. I to u bukvalnom smislu te reči. Domović Bulut jedan je od najboljih igrača BIG 3 lige, najkvalitetnijeg basket 3x3 takmičenja na svetu, gde je u prilici da se susreće sa legendarnim NBA asovima, članovima Kuće slavnih, osvajačima šampionskih prstenova kao što su Džulijus Irving, Majkl Kuper, Rik Beri, Klajd Dreksler, Geri Pejton, Rik Mahorn, Čarls Oukli, Rašard Luis, Džejson Ričardson, Džo Džonson, Katino Mobli, Kori Bruer i mnogi drugi.

- Fenomenalan je osećaj biti u krugu svih tih igrača, koji su ostavili izuzetno dubok trag u svetu košarke. To su bili moji idoli kada sam odrstao i zbog nekih od njih sam i zavoleo košarku. Neki među njima su i dalje aktivni, a neki su angažovani kao treneri. Dolazak u Ameriku i učešće u BIG 3 ligi je za mene bio cilj i san koji sam uspeo da dosanjam - kaže Bulut. 

Iako ima 36 godina Domović Bulut je u sjajanoj formi. Trenutno je najbolji asistent lige sa prosekom od pet uspešnih dodavanja po meču i nedostaje mu još samo pet asistencija do kraja sezone kako bi oborio rekord takmičenja koji drži čuveni Brazilac Leandro Barbosa. Uz sve to naš basketaš je i osmi na listi najboljih strelaca sa 15,3 poena po meču:

- Ne opterećujem se tim statističkim parametrima iako sve te brojke koje ostvarujem svakako prijaju. Taj moj učinak je prozivod dobre igre celog tima. Imamo odličnu ekipu, svi igrači se dobro kreću, gajimo stil igre sa dosta dodavanja i zaista smo dobar kolektiv, što pokazuju i rezultati.

U prilog reči Dušana Domovića Buluta govori i podatak da je njegova ekipa Elijens na deobi drugog mesta sa četiri pobede i dva poraza i u preostala dva kola mogla bi da izbori mesto na Fajnal-foru.  

- Predstoje nam dva teška meča protiv dve najbolje ekipe u ligi. Nadamo se da bi i sa jednom pobedom mogli da se nađemo među četiri najbolja tima što bi bio veliki uspeh. Mislim da smo u prošlom meču koji smo izgubili propustili veliku priliku, ali jednostavno to nije bio naš dan. Odlučujuće mečeve igramo u Dalasu i daćemo sve od sebe da se domognemo Fajnal-fora - zaključio je Domović Bulut.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati