Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

29. 07. 2022. 09:24 2

Zvezda pronašla plejmejkera u Australiji

Poslednji pazl u slagalici je legao. Kako saznaje Mozzart Sport, Crvena zvezda je pronašla plejmejkera za narednu sezonu i organizaciju igre poverila Džejlenu Adamsu, 26-godišnjem košarkašu koji je prošle sezone bio MVP prvenstva Australije kao igrač Sidnej Kingsa.

Adams je rodom Amerikanac, iz Hanovera, država Merilend. Košarku je kao srednjoškolac igrao u Maunt Sent Džozefu, a zatim na koledžu za Sent Bonavenčr. Imao je i kratko NBA iskustvo, iako nije izašao na draft 2018. godine. Svejedno ga je pokupila Atlanta, ali je delom morao da igra i u razvojnoj Dži ligi, za Iri Bejhokse.gsa.

Za Hokse je debitovao 17. oktobra 2018. protiv Njujork Niksa. Sakupio je do kraja sezone 34 utakmica, uz prosečno 12,6 minuta na parketu, 3,2 poena, 1,9 asistencija i 1,8 skokova. U razvojnoj ligi je na debiju ubacio 23 poena. U julu je dobio otkaz i sledeću sezonu proveo u Viksonsinu, razvojnom timu Milvoki Baksa. Taj period pamtiće po 36 poena koliko je ubacio Grand Rapids Drajvu i 14 asistencija podeljenih na meču sa Kantonom. U proseku je za “Krdo” (Wiskonsin Herd) beležio 21,5 poena uz pet skokova i 5,4 asistencija po meču.

Tokom pandemije korona virusa pokupio ga je Portland kao zamenu za veterana Trevora Arizu, ali je tamo odigrao samo tri utakmice sa vrlo skromnim učinkom. Potom još jedna vrlo kratka avantura u Baksima posle čega je i Adams shvatio da je NBA ipak preveliki zalogaj. Otišao je u Austriju, 22. avgusta potpisao za Sidnej Kingse, u maju podigao pehar za šampiona NBL lige i pride MVP priznanje.

Tamo je shvatio da bi ipak trebalo da se oproba u Evroligi. I eto ga u Crvenoj zvezdi, sada kompletiranoj za narednu sezonu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati