Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

27. 06. 2022. 13:36 1

Danilović, Rakočević, Pavlović i Miličić igraju za Srbiju

Kada dete odrasta gledajući oca uživo na terenu ili vraćajući stare snimke, sasvim je prirodno da i ono poželi da proba isto. Ne mora da bude nikakvo nametanje, već logičan sled okolnosti da uzme košarkašku loptu i pokuša da sazna da li se talenat prenosi s kolena na koleno.

Kako piše Mozzartsport, ne toliko davno ljubitelji košarke su u dresu reprezentacije mogli da uživaju u potezima Predraga Danilovića, Igora Rakočevića, Aleksandra Pavlovića i Darka Miličića... A već sada na scenu stupaju njihovi naslednici.

Vuk Danilović, Ivan Rakočević, Luka Pavlović i Lazar Miličić pozvani su u Razvojno trenažni centar u Kragujevcu gde KSS okuplja najtalentovanije dečake iz Srbije i Republike Srpske rođene 2008. i 2009. Od juče su u hotelu „Šumarice“ klinci 2009. godište i tamo će boraviti i trenirati do 3. jula, kada će ih smeniti grupa godinu starijih, koja će raditi do 10. jula.

O Vuku Daniloviću (2008) već je moglo da se čuje da u najmlađim danima zna da dovede protivničke igrače i trenere do ludila, pogađajući trojke sa velike udaljenosti. Zagrižen je za košarku do koske i sanja velike snove. Video klipovi na kojima pravi neke lucidne poteze, vrte se u poslednje vreme na mrežama. Na utakmicama Partizana je redovan posetilac, a upravo je u tom dresu napravio prve korake. Od naredne sezone više neće biti u crno-belom taboru, jer je nedavno objavljeno da razvoj nastavlja u Megi.

Ljubav prema Partizanu na sina je preneo i Aleksandar Pavlović, baš kao i Igor Rakočević prema Crvenoj zvezdi. Ivan Rakočević je član mlađih kategorija u crveno-belom klubu (rođen 2008), dok je Luka Pavlović (2009) bez dileme odmah odlučio da će nositi crno-beli dres.

S obzirom na to da je nekadašnji NBA as u beogradski klub došao pri kraju sezone 2013-2014 i u njemu proveo i narednu takmičarsku godinu, Luka je bio dovoljno veliki pa je mogao sa tribina da skenira tatine poteze i upija ih, kako bi prvom prilikom pokušao da uradi isto.

Igor Rakočević se u Crvenu zvezdu drugi put u karijeri vratio na startu sezone 2012-2013. Da nije, njegov sin ne bi dobio priliku da ga gleda u voljenom klubu… A ovako je skupio dragocene uspomene i zaljubio se već tada u košarkašku loptu.

Za razliku od prve trojice koji su stacionirani u glavnom gradu, Lazar Miličić (2009) je malo udaljeniji od centra zbivanja i večitih rivala. On je član kluba Sport’s World iz Novog Sada. Iz istog kolektiva je ponikao i njegov otac Darko, kao i Milenko Tepić, Branko Cvetković, Strahinja Milošević, Miroslav Raičević…

Nekada drugi pik na draftu nije napravio karijeru kakvu su mu prognozirali, ali je svakako izvukao poučne lekcije koje mogu da budu od pomoći nasledniku. Ne, neće Darko pokušavati da prenese svoje neostvarene ambicije na sina, kažu da je daleko od tog tipa roditelja... Već će mu sigurno preneti šta da ne radi ukoliko želi da uspe. On se opekao, pa teško da će dozvoliti da se slično ponovi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati