Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

30. 09. 2024. 17:45 0

Mutombo i Miličić bili na ivici tuče, ovo je razlog (VIDEO)

Legendarni NBA centar Dikembe Mutombo je danas izgubio borbu sa rakom mozga, ali je ostavio je neizbrisiv trag u istoriji košarke, kako kroz svoje vrhunske odbrambene sposobnosti, tako i kroz dugovečnu karijeru.

Mutombo je bio poznat po svojoj prepoznatljivoj gestikulaciji - odmahivanju prstom posle blokade - koja je postala simbol njegove dominacije u reketu.

Upravo ta gestikulacija dovela je do malog sukoba njega i Darka Miličića tokom meča protiv Detroita. U žaru borbe, Miličić je uspeo da uzastopno blokira šuteve Mutomba i Trejsija Mekgrejdija, što je izazvalo burnu reakciju iskusnog centra.

Mutombo je pokušao da "postavi na mesto" svog mlađeg kolegu, preteći mu podignutim kažiprstom, ali je Miličić ostao pribran i čak ironično odgovorio smeškom.

U kasnijem intervjuu, Miličić je otkrio da je incident zapravo počeo zbog fizičkog kontakta na terenu, gde je Mutombo pokušao da ga savlada agresivnim manevrom.

- Nije rampa bila to što je započelo sve, iako to ljudi misle. Povod je bilo to što sam ga ja čuvao, a da je on protiv mladih igrača imao varijantu da digne lakat, pa ti nabije lakat u grkljan, pa te kao "zida". Digao je lakat, "zidao" me je, ali sam ga ja "kresnuo" laktom po bubrezima, dva puta laktom iz sve snage. Nisam ga udario, već sam ga očešao. Sudija je naravno svirao faul, on je spustio loptu i podigao prst. Ništa ga ne razumeš šta priča - rekao je Miličić.

Miličić, međutim, nije ustuknuo, uzvraćajući laktom u borbi za poziciju, što je dovelo do njihove konfrontacije.

- Pogledao sam ga i pomislio ' Taman sam prvi put dobio šansu, a vidi ovog Indijanca. Nemoj ti brate, da te složim sad ovde, dobiću suspenziju, neću igrati više nikada u životu. Gde si me ti sad našao kralju, prvi put sam dobio šansu, onaj ludak me pustio da igram, srećan, zalepio Trejsija, njega, dao neki šut, neko ludilo, i ovaj kreće na mene. A, ništa ne možeš da ga skontaš na tom afričkom-engleskom - prisetio se Miličić u "Jao Mile" podkastu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Nezaboravna roler-koster vožnja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati