Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

16. 06. 2022. 11:58 2

Posle Jokića još jedna NBA zvezda oblači dres Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće prvi meč trećeg „prozora“ FIBA kvalifikacija 30. juna 2022. sa Letonijom u Rigi, a onda 3. jula 2022. igra poslednji meč prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. protiv Belgije u Nišu, u dvorani „Čair“!

Ono što je sigurno, Orlove očekuje burno leto, a kako stvari stoje, selektor Svetislav Pešić ima mnogo razloga za optimizam. Pored toga što je Nikola Jokić i zvanično potvrdio učešće na Evrobasketu, za FIBA prozore, kako Telegraf nezvanično saznaje, na raspolaganju će imati jak tim u kojem će biti Ognjen Jaramaz, a, vrlo moguće i Nemanja Bjelica.

Naime, nastup igrača Golden Stejt Voriorsa je pod znakom pitanja zbog NBA finala koje njegov tim igra protiv Boston Seltiksa. Voriorsi vode u seriji sa 3:2, pa ako osvoje titulu u 6. meču koji se igra u noći između četvrtka i petka, velike su šanse da se Bjelica nađe u dresu Orlova već krajem juna. Trebalo bi pojasniti i to da je ranije najavljeno da NBA igrači neće igrati za selekciju Srbije u ovim prozorima zbog ograničenja u osiguranju.

Prema dogovoru NBA i FIBA, to osiguranje pokriva našim internacionalcima iz SAD maksimalno 28 dana u reprezentativnom programu pre početka Evrobasketa, računajući i osam dana junskog prozora (utakmice se igraju u terminu 30. juni - 3. juli i 22. avgust - 30. avgust, ali NBA osiguranje "upisuje" i dane za pripremu, od 27. juna) i Evrobasketa (1. septembar - 18. septembar).

Ovo ipak ne bi trebalo da se odnosi na Bjelicu kojem ističe ugovor sa Voriorsima i imaće status slobodnog agenta.

Konačnu reč, svakako, ima selektor Pešić koji bi, prema najavama, konačan spisak za prve mečeve Orlova ovog leta trebalo da objavi 20. juna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati