Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

18. 01. 2022. 22:34 3

Partizan deklasirao Hamburg u Evrokupu

Partizan je u “Pioniru” savladao Hamburg u okviru 10. kola Evrokupa rezultatom 102:77 (34:14, 31:27, 20:12, 15:24) Ovo je bila prva od tri utakmice koje Partizan igra u razmaku od pet dana. Bez kapitena Radeta Zagorca tim Željka Obradovića je dočekao nemačke rivale.

Crno-beli su meč završili sa 14 ukradenih lopti, 25 defanzivnih, a 12 ofanzivnih skokova, 16 asistencija i 20 izgubljenih lopti. 

Partizan je sjajno otvorio meč u "Pioniru" zahvaljujući dobroj odbrani i brzim poenima. S druge stane, Hamburg se mučio sa realizacijom napada. Gledala se vrlo atraktvna i brza košarka. Lesor je bio prilično šuterski raspoložen, pa je pokrenuo Partizanovu kanonadu. Posle prvih 10 minuta crno-beli imali su 20 poena prednosti.

U nastavku gledao se sličan scenario. Hamburg je počeo da se budi na obe strane terena, međutim nedovoljno da parira raspoloženom "parnom valjku". Odlična odbrana, ali i više nego uspeša procenat šuta Partizanu su doneli prednost od 65:41 na poluvremenu.

Lesor je nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu otvorivši serijom 5:0 treću četvrtinu. Hamburg s druge strane posle početne trojke, nije nalazio rešenje u napadu. Tempo igre je očekivano opao, ali je Partizan koristio rupe u odbrani gostiju i stizao do lakih poena.

Kuruc je trojkom otvorio poslednji kvartal i povisio na 35 poena prednosti za Partizan. Odgovorili su gosti sa dve vezane trojke, ali je Partizan održavao prednost od 30-ak razlike. Homsli i Kristen su ponovo vezali dva uspešna šuta sa distance. Srpski predstavnik je do kraja sačuvao veliku prednost i slavio sa 102 ubačena poena. 

Partizan je iskoristio Hamburgovo oružje protiv njega. Kontrama, ukradenim loptama i defanzivnim skokom slomio je protivnika, koji nije uspeo da se odbrani protiv bolje ekipe. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Lesor sa 22 poena i šest skokova, Ledej je postigao 18 uz osam skokova, Panter 15, a Koprivica 13. 

U ekipi Hamburga istakao se Robin sa 20 poena, Homsli je upisao 14.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati