Košarka

Milan Zarić

22. 11. 2021. 19:43 1

Zvezda pregazila Studentski centar, jubilej Kalinića

Košarkaši Crvene zvezde produžili su seriju pobeda u ABA ligi, pošto su u devetom kolu u gostima ubedljivo savladali Studentski centar sa 99:67 i tako su ostali na deobi prvog mesta sa Partizanom. Ovaj meč je bio i te kako značajan za Nikolu Kalinića, budući da je u Podgorici došao do 1.000 poena u crveno-belom dresu.

Duel u Podgorici došao je za crveno-bele posle i te kako uzbudljive prethodne nedelje. Istrošili su se izabranici Dejana Radonjića, budući da su posle pobede u večitom derbiju krenuli u špansku turneju u Evroligi, gde su poraženi od Baskonije i Reala.

Ali, u duelu protiv Studentskog centra su prekinuli tu seriju od dva poraza, računajući sva takmičenja, pa su lako došli do osme pobede u regionalnom takmičenju.

Crveno-beli su kao veliki favoriti ušli u duel sa debitantnom u elitnom rangu i tu ulogu su lako potvrdili. Stekli su prednost na samom početku, kasnije su je uvećavali, da bi pitanje pobednika rešili u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 23:8.

Izabranici Dejana Radonjića su veoma dobro ušli u meč, te su tako stavili protivniku do znanja da će se oni pitati za sve na ovom meču. Bilo je to jasno i u prvoj četvrtini, u kojoj su već na početku stekli 10 poena viška (15:5 i 17:7). Uspeo je domaćin da priđe na minus četiri, međutim onda je ponovo usledila serija crveno-belih i novi odlazak na plus 10.

U drugoj četvrtini crveno-beli su igrali još bolje, pa je prednost konstantno bila dvocifrena. Već tada je moglo da se nasluti da domaćin nema čemu da se nada, što je samo potvrđeno u trećoj četvrtini, koju je Zvezda dobila sa 23:8 i otišla na više od 20 poena prednosti.

To ubedljivo vođstvo zadržano je u poslednjih 10 minuta, u kome je Zvezda zadržala visok tempo u napadu, pa je na kraju slavila sa čak 99:67.

STUDENTSKI CENTAR - CRVENA ZVEZDA 67:99 (19:27, 21:22, 8:23, 19:27)

Dvorana: SC "Morača". Sudije: Josip Radojković, Metaj Špendl, Krunoslav Peić.

STUDENTSKI CENTAR: Vinales 8, Megi 8, Pavlićević, Slavković 2, Strovlah 6, Vujisić, Z. Ivišić 3, T. Ivišić 12, Edvards 8, Kamenjaš 7, Bujukčangaz, Tišma 13.

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Davidovac 7, Mitrović 8, Lazić 11, Kalinić 12, Dobrić 10, Holins 7, Simonović 6, Ivanović 14, Marković, Kuzmić 8, Cirbes 6.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati