Košarka

[ Izvor: Meridijan sport ]

11. 08. 2021. 16:54 15

Milica Dabović: Neshvatljive su Marinine izmene...

Pored brojnih uspeha koje su košarkašice Srbije ostvarile svih ovih godina, ovog puta sa Olimpijskih igara su se vratile bez medalje, budući da su takmičenje u Tokiju okončale na četvrtom mestu posle poraza od Francuske u meču za bronzu. Deo uspeha na Evrobasketu 2015. i Olimpijskim igrama u Riju godinu dana kasnije bila je i Milica Dabović, koja je sada rekla šta misli o igri kraljica na Igrama.

Govorila je Milica Dabović o tome da li je moglo bolje, gde je nastala greška, da li se dovoljno govori o utakmici, kao i šta misli o penzionisanju Jelene Bruks i Sonje Vasić.

- Znate šta, ja sam pre pet godina osvojila olimpijsku medalju jer sam zaštitila te devojke, a sada se desilo sve isto, a niko ih nije zaštitio - rekla je Milica Dabović za Meridijan sport, a onda u dahu nastavlja:

- Ostaje žal za medaljom, veliki žal. Zato što se Sonja i Jelena opraštaju, bilo bi mnogo lepše da su se oprostile uz medalju sa Igara, ali Bog je odredio drugačije. Žao mi je što se malo više ne priča o utakmici ili vođenju te utakmice koja je bila jako važna, nego se samo priča ooproštaju te dve devojke.

Dotakla se Milica i svog oproštaja od reprezentacije.

- Kamo sreće da su mene tako ispratile, gde bi mi bio kraj, ali previše istine sam ispričala o selektorki, i to nije ništa u odnosu na ono što ću da ispričam, tek sam počela, verujte mi - kaže.

Ipak, ističe Milica da u timu, ali i van reprezentacije ima mnogo devojaka koje bi bile spremne da preuzmu kormilo.

- Ove devojke koje su talentovane i koje dolaze treba da rade na sebi, meni je žao što se Marina odrekla recimo male Milićke, zarad stranca u timu, ona je izuzetan talenat i centar kakvog do sada nismo imali. Nije otišla ni na Evropsko prvenstvo, ni na Olimpijske igre, nije joj pružila šansu, a njoj bi to mnogo značilo!

Nije propustila Milica ni da prokomentariše utakmice na Olimpijskim igrama i način na koji su naše košarkašice igrale.

- Shvatili su ljudi sve. Neshvatljive su Marinine izmene u poslednjoj utakmici, stavi igračice koje su tu kratko u ključnim utakmicama i momentima, sve se to videlo na facama devojaka, sve vidiš na klupi i u pogledima, mogu i dalje oni da ćute, ali sve se videlo - kaže Dabovićeva.

Potom se dotakla i svoje sestre Ane Dabović, koja je jedna od glavnih igračica tima, ali…

- Ana mora da igra utakmicu 40 minuta, pa nećemo se lagati! Moja sestra je produžila život toj reprezentaciji, trojka sa 12 metara, asistencije i tako dalje. Posle toga je zaslužila da sedi 30 minua na klupi? Pa, dobro, super, super! Na takvoj utakmici ne smeš izbaciti Sonju, Jelenu i Anu nikada - jasna je Milica, pa zaključuje:

- To je moje mišljenje, znam da ću biti razapeta, ali ovog puta su me svi podržali! Naravno, ima i komentara poput: "Ćuti jadnice, ti si svoje odigrala", ali pobogu, pa ja bih na du*e progovorila! Ali, moram da čuvam sestru, zato i ne pričam sve, ali napisaću u knjizi! - zaključila je Ana Dabović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati