Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

25. 07. 2021. 08:52 1

Gaze ka medalji: Basketaši 4 od 4

Savršen učinak basketaši Srbije žele da sačuvaju i posle drugog dana olimpijskog turnira. Kina i Holandija su njihovu snagu osetile na startu, a danas su morali da im čestitaju i momci iz Poljske - 15:12 i Belgija - 21:14. Srbija posle četiri okršaja na atraktivnim terenima "Aomi Urban Sports parka" ima četiri trijumfa.

Na sva tri meča davali su na početku lažnu nadu rivalima, a onda ubrzali ritam i overili pobede. Naredni protivnik je Belgija danas od 8.25 po srpskom vremenu.

Premijerni nastupi trebalo bi da posluže basketašima da se što bolje spreme i uigraju za završne borbe koje su na programu u ponedeljak, utorak i sredu. Međutim, do toga treba prvo doći. Naši momci su bolje otvorili suset sa Poljskom - za 26 sekundi preko Ratkova i Vasića došli su do uvodnog vođstva 2:0. Međutim, brzo je stigao odgovor rivala. Prilično je od tog trenutka bila razigrana Poljska, koja je znala da kazni svaku grešku srpskih košarkaša i povede sa 10:5.

Uozbiljili su se Dušan Domović Bulut i drugari, “kliknulo” im je da su favoriti na kompletnom turniru i da ne smeju tek tako da prepuštaju rivalima kontrolu igre. Pogađali su redom Bulut, Ratkov, Vasić, pa ponovo Bulut… Poljaci su zaustavljeni u napadu, pa se zaostatak lako topio. Bulut je doneo izjednačenje 11:11, a Ratkov na asistenciju Majstorovića pogodio za vođstvo. Dva slobodna bacanja Vasića povećala su prednost na 14:11 i tada se već, i pored ogromne vrućine, u srpskom timu lakše disalo. Brzo je i overena treća pobeda.

Basket reprezentacija Srbije ostvarila je i četvrtu pobedu iz isto toliko mečeva, a sada je pala selekcija Belgije sa 21:14.

Srpska selekcija je jedini kolektiv koji ima sve trijumfe u dosadašnjem delu takmičenja i njihov plasman u četvrtfinale se ne dovodi više u pitanje.

Jedina nedaumica je da li će otići direktno u polufinale sa prve dve pozicije, ali čini se da ni to neće izmaći jer su naši momci više nego sjajni.

Sutra će Srbija igrati sa Japanom i Letonijom, a u utorak je poslednji protivnik Rusija. Istog dana počinju četvrtfinalne bitke, a onda u sredu najvažniji okršaji, na kojima pobeda donosi medalju.

RASPORED I REZULTATI

Srbija - Kina 22:13

Srbija - Holandija 16:15

Danas

Poljska - Srbija 12:15

Srbija - Belgija 21:14

Ponedeljak

Srbija - Japan 5.00

Letonija - Srbija 8.25

Utorak

Srbija - Rusija 11.00

četvrtfinala 14.00, 15.20

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati