Košarka

Direktno.rs

12. 04. 2021. 19:46 0

Košarkašice Zvezde osvojile 32. titulu!

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su četvrtu titulu šampiona Srbije zaredom, pošto su u majstorici finalne serije sa 77:61 bile bolje od Art Basketa u hali "Basket Siti" i slavile sa 2:1 u pobedama. To je 32. titula državnog šampiona u istoriji ženske sekcije Košarkaškog kluba Crvena zvezda, po čemu je ova ekipa daleko najtrofejnija u Srbiji.

Crveno-bele su već na startu došle do dvocifrene prednosti, koja ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a u finišu utakmice prešla je i 20 poena.

Na kraju je u šampionskoj ekipi najefikasnija bila Nadežda Nedeljkov sa 19 poena, po 17 su dodale Milica Bojović i Ivana Katanić, dok je 12 u ekipi Dragana Vukovića zabelležila Maša Janković, koja je imala i 12 skokova. Kapiten Ivana Katanić upisala je i sjajnih 12 asistencija.

U poraženom timu istakle su se Katarina Zec i Višnja Stefanović sa po 12 poena, dok je Snežana Čolić imala 11 poena.

Art Basket na sezonu ipak može da gleda kao na veliki uspeh jer su još ranije osvojile nacionalni Kup.

Zvezda je prvak iz 2019. godine (kao i u dve sezone pre te), a sezona 2019/2020. prekinuta je zbog pandemije koronavirusa.

Najbolji strelac finalne serije je Nadežda Nedeljkov, članica Crvene zvezde Kombank, a za najbolju igračicu proglašena je kapiten CZ Ivana Katanić, koja je ostvarila ukupno 33 indeksna poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati