Košarka

I. V.

05. 04. 2021. 21:27 8

Košarkaška liga bruke i sramote, ima posla i za nadležne

Odavno domaća Košarkaška liga Srbije nije regularna i puna je tragikomičnih rezultata u finišu sezone. I tako ide iz godine u godinu, a ni sada nije drugačije, svedoci smo smešnih ishoda, ludih utakmica i pobeda ekipa koje ni u snu ne bi mogle da u normalnim uslovima budu bolje od protivnika.

Očigledno je da odavno neregularno takmičenje vapi da se umešaju nadležni organi, a da oni koji vode ligu - klubovi, sednu i dobro razmisle šta i kako dalje. Tako su već viđeni da se presele u niži rang Pirot i Napredak iz Aleksinca, koje pola lige "namešta" i tera ih u niži rang.

I proteklog vikenda svedoci smo ludih rezultata, trijumfa ekipa koje u regularnim uslovima to nikada ne bi uspele, a ima i timova koji vode po dvadesetak razlike, pa na kraju izgube i prime za četvrtinu 36 poena! 

Nije tajna da se u ovom rangu takmičenja igra za kladionice, ali i da je neregularnost sve veća i zbog dogovora, nameštanja i svakakvih sumnjivih radnji u drugom po rangu takmičenju na nivou Srbije. Plus neki igraju sa rezervnim timovima, a obaveza je da izvedu najjači tim po propozicijama.

Tako su viđene situacije da Pazarci u Valjevo pri vođstvu na četiri minuta pre kraja menjaju igrače i na kraju izgube, a postoje klubovi poput Mladosti i Vojvodine koji uvek igraju na pobedu, nevezano protiv koga igraju. Mladost je tako mogla da kalkuliše protiv Pirota, kao i Vojvodina u Aleksincu protiv Napretka, ali nisu to uradili. Jasno je da bi Tužilaštvo i MUP mogli da ispitaju mahinacije.

Odavno je Košarkaški savez Srbije morao da preuzme vođenje ove lige, ali zbog klubaštva, ličnih interesa već više od deceniju Kuća košarke nema nikakve ingerencije, pa nam se zato i događaju čudni rezultati i krajnje sumnjive igre onih koji su već prebrinuli ulazak u Superligu, odnosno onih koji se bore za grčevit opstanak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati