Košarka

[ Izvor: Mediji ]

27. 02. 2021. 16:08 2

Dino Rađa branio Balaševića: Ljubite guzice Švabama

Dino Rađa, veliko ime jugoslovenske i hrvatske košarke, bio je jedan od fanova Đorđa Balaševića, kome je posvetio i oproštajne reči. Međutim, neki i nisu bili srećni zbog toga što je slavni Splićanin legendarnom kantautoru "podigao spomenik" na svom Fejsbuk nalogu.

Rađa se oprostio od Đorđa Balaševića, prvo video porukom, a zatim i biranim rečima. I dok ga je većina podržala, neki su ga napali.

- Dino, da li ti zatvaraš oči pred istinom o lažnom mirotvorcu ili samo voliš muzički žanr tog pevača - upitao je neko Rađu.

 Usledio je odgovor:

- Ja samo mislim da bi trebalo sejati mir i dobro a ne mržnju. Čovek je pisao pesme protiv Miloševića kad je bilo najgore. Uostalom, hajmo ovako. Švabe su radile puno veća sranja na svetu pa su nam sad najradije viđeni gosti i ljubimo im guzicu kad dođu. Do kad ti savetuješ da se mrzimo pa da krenemo normalno. Evo čisto pitam za savet - napisao je slavni košarkaš.

Rađa je posle smrti Đorđa Balaševića opisao njegov prvi koncert posle rata, održan 2004. godine u Splitu i podelio kako su dvojica njegovih prijatelja umrla u svega dva dana razmaka.

- Umrli su u dva dana razlike. Ima to neke simbolike. Evo jedne zajebancije vezane za njih dva. Mosor je Đoleta upoznao kad je bio u Novom Sadu, mislim u vojsci, ali nisam siguran. Svakako su bili dobri. Đoletov prvi koncert nakon rata 2004. u Splitu, a Mosor nervozan kao pas, ne sme da ide jer se boji kako će publika da reaguje, a on emotivac - neko sranje ne bi preživeo. Usred koncerta zove on mene i pita kakva je situacija. Kako meni malo treba, kažem mu odmah da je sve super osim što ga je jedan lik gađao bocom, ali da je to policija rešila za sekund. Inače, ovacije za Đoleta. Meni Mosor naravno ne veruje i odmah zove staroga Grašu. A ovaj sedi do mene i odmah prihvati zajebanciju i potvrdi moju priču. Posle koncerta idemo svi zajedno u Grašin restoran i sedimo za stolom Đole i njegovi, Graše, Viki i ja. Dolazi Mosor i pravo do Đoleta krene s izvinjavanjen. Ovaj ga bledo pogleda i kaže, o čemu to pričaš. Mosor odmah shvati da je zajeban i da se tresao satima bez veze. Veče za pamćenje. Sad bar imaju veselo društvo gore gde se skupljaju dobri ljudi - napisao je Rađa.

Dino Rađa i Đorđe Balašević, dve legende, dva velikacimana. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati