Košarka

Milan Zarić

24. 01. 2021. 21:16 0

Zvezda trojkama izrešetala Mornar, isključena oba trenera!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma važnu pobedu u ABA ligi, jer su u 16. kolu regionalnog takmičenja u gostima savladali Mornar sa 86:78 predvođeni sjajnim Ognjenom Dobrićem, koji je meč okončao sa 20 poena. Duel su osim simultanke Dobrića, obeležili i kašnjenje meča zbog prokišnjavanja hale, ali i isključenja trenera Zvezde Dejana Radonjića i Mornara Mihaila Pavićevića, kao i isključenje predsednika Barana Đorđija Pavićevića.

Crveno-beli su duel sa Baranima dočekali posleburne nedelje u Evroligi, posle pobede u Madridu nad Realom i porazom od Barselone, međutim od početka meča su jasno stavili do znanja da su samo fokusirani na duel sa Baranima, željni da trijumfuju i naprave korak bliže plasmanu u plej-of ABA lige.

Izabranici Dejana Radonjića su bolje ušli u meč, odmah su stekli šest poena prednosti (6:1 i 10:4), da bi u prvom delu otišli i na dvocifren plus (18:8). Izgledalo je u tim trenucima da će se košarkaši Zvezde pitati za sve u "Topolici", međutim crveno-beli nisu uspeli da zadrže tako visok ritam do kraja prve deonice, pa je Mornar na prvu obaveznu pauzu otišao sa "samo" minus tri.

Ipak, iako su se Barani probližili košarkašima Zvezde do kraja poluvremena nisu uspeli da dođu do preokreta. Najviše što su uspeli da urade, jeste da priđu na jedan poen zaostatka, što je garantovalo uzbuđenje u nastavku, kog nije manjkalo.

U trećoj četvrtini je Mornar u dva navrata uspeo da dođe do izjednačenja, dok je Zvezda samo u jednoj situaciji otišla na šest poena viška, da bi se u poslednjih 10 minuta ušlo sa 64:61 za crveno-bele.

Kako se situacija razvijala, sve je ukazivalo da će do kraja meča biti viđena velika borba i da će pobednik možda biti odlučen i na jednu loptu. Međutim, nije bilo tako, jer košarkaše Zvezde kao da je pokrenulo isključenje Dejana Radonjića, koji je burno protestovao početkom četvrte četvrtine. Nije to pokolebalo crveno-bele, igrao je u tim momentima odlično Ognjen Dobrić, imao je veliku podršku i u Kinu Kolomu, pa je prednost nastavila da raste.

A najveća je bila na dva, tri minuta pre kraja, kada su košarkaši Zvezde otišli na plus 12 (68:81). Mornar do kraja nije uspeo da se vrati u meč, prišao je samo na minus pet (78:83), kada je došlo do nove bure. Jer, u tim trenucima je isključen trener Barana Mihailo Pavićević, nešto ranije i njegov brat Đorđije, inače predsednik Barana, što je samo dokazalo koliko je na ovom meču sve "prštalo".

Ipak, to nije pokrenulo košarkaše Mornara, Zvezda je mirno privela meč kraju, slavila sa 86:78 i došla do 11. trijumfa u ABA ligi (ima skor 11-2). Mornar je sa druge strane, doživeo treći poraz u regionalnom takmičenju, pa je sada na skoru od 12 pobeda i tri neuspeha.

MORNAR - CRVENA ZVEZDA 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22)

Dvorana: "Topolica" u Baru. Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Josip Radojković.

Mornar: Pulen 6, Gebrijel 11, Nidam 13, Jeremić, Gordić 3, Šehović 2, Smit 15, Vajthed 19, Lazić 5, Vranješ 3, Bjelica, Luković 1.

Crvena zvezda: O'Brajant 14, Hol 7,Volden 7, Lojd 18, Davidovac 2, Lazić 6, Radanov, Dobrić 20, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić, Noko 5, Kolom 5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati