Košarka

[ Izvor: KK Crvena zvezda ]

27. 11. 2020. 21:33 0

Preminuo bivši košarkaš Zvezde Milorad Mića Belić

Nekadašnji košarkaš i funkcioner KK Crvena zvezda Milorad Mića Belić preminuo je danas u 81. godini, saopštili su crveno-beli na zvaničnom sajtu.

Belić je nosio dres Zvezde od 1958. do 1962. godine i u tom periodu 78 puta je nastupao za crveno-bele i ubacio 187 poena. Nakon toga je igrao košarku u Francuskoj u Višiju i paralelno završavao studije prava.

- Osim na terenu, kao igrač u generaciji Crvene zvezde sa Vladimirom Cvetkovićem, Vladislavom "Laletom" Lučićem, Adlerom, Vićentićem… Belić je pomagao klubu i kao ugledni pravnik, i to u najtežim trenucima za klub. Ostaće upamćen kao veliki zvezdaš, spreman da pomogne svom klubu u svakoj prilici i nevolji - naveli su iz KK Crvena zvezda na svom sajtu.

Mića Belić je rođen u Beogradu 12.11.1940. godine. Maturirao je 1958. godine u Prvoj beogradskoj gimnaziji i iste godine upisao Pravni fakultet u Beogradu, gde je diplomirao 1962. godine.

Paralelno sa studijama prava igrao je košarku i nosio dres Crvene zvezde. Nakon odlaska u Francusku (Viši) vraća se u Jugoslaviju 1964. godine, a advokaturom se bavio od 1968. godine u kojoj je bio svetski priznat u oblasti arbitraže.

Svoje znanje na tom polju vrlo često je koristio da pomogne Crvenoj zvezdi, u kojoj je jednom periodu bio i aktivan kao član uprave, kada je mesto predsednika kluba preuzeo Vladislav Lale Lučić.

- Dokle god je mogao, i prilike dozvoljavale, Mića Belić je dolazio da prati Crvenu zvezdu i radovao se svim njenim uspesima. Smrću Miće Belića KK Crvena zvezda izgubila je čoveka koji joj je do poslednjeg dana bio istinski odan i koji se na sve načine upisao u bogatu istoriju našeg kluba - naveli su crveno-beli, koji su se oprostili od bivšeg igrača i funkcionera.

Vreme i mesto sahrane Milorada Miće Belića biće objavljeno naknadno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati