Košarka

Milan Zarić

22. 10. 2020. 23:01 0

Zvezda stigla minus 14, pa u produžetku srušila CSKA!

Ludnica u "Pioniru"! Tako se najkraće može opisati meč petog kola Evrolige, u kom su košarkaši Crvene zvezde posle velikog preokreta, drame i produžetka savladali favorizovani CSKA sa 86:84!

Crveno-beli su u većem delu meča bili u zaostatku, u trećoj četvrtini su imali i 14 poena minusa, ali su se zatim probudili iz sna i do kraja četvrte četvrtine su sustigli Moskovljane.

Izabranici Saše Obradovića su na 63 sekunde pre kraja preokrenuli, imali su preko Džordana Lojda i šut za pobedu, međutim Amerikanac je bio "kratak", pa je pobednika morao da odluči produžetak. A u dodatnih pet minuta su crveno-beli igrali sjajno i nadahnuto, preko Terija i Lojda su rešetali "armejce" i na kraju slavili sa 86:84, što im je bio prvi veliki skalp ove sezone!

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džordan Lojd sa 31 poenom, dok se na drugoj strani istakao Danijel Heket sa 29.

Crveno-beli su duel sa "armejcima" dočekali posle ubedljivog trijumfa nad Mornarom u ABA ligi i već na samom početku meča se videlo koliko su motivisani. Jer, u prvoj četvrtini nisu dozvolili favorizovanom protivniku da se razmaše, pa je viđena prilično izjednačena igra, uz rezultatsku klackalicu.

Tako su izabranici Saše Obradovića u uvodnim minutima meča imali tri poena prednosti, da bi drugi deo četvrtine pripao Moskovljanima, koji su u dva navrata otišli i na plus četiri. Crveno-beli su uspeli da između mini-serija protivnika izjednače, međutim gosti su, ipak, bili ti koji su u drugi kvartal ušli sa prednošću - 18:20.

I to im je, očigledno, dalo vetar u leđa, budući da su konstantno u drugoj četvrtini imali prednost, koja je u samom finišu dostigla i maksimalnih plus osam (35:43), što je bio i krajnji rezultat prvog poluvremena.

Obradović je imao cilj da probudi izabranike u poluvremenu, međutim u tome nije uspeo, pa se činilo na osnovu početka treće četvrtine da se igra košarkaša Zvezde raspala. Jer, domaćin je u tim momentima imao i najveći zaostatak od minus 14 (35:49 i 37:51), pa je u tim momentima izgledalo da je sve gotovo.

Međutim, sa tim nisu bili saglasni crveno-beli, koji su od tog momenta zategli odbranu, nisu dozvoljavali "armejcima" da do kraja četvrtine postignu koš, dok su oni ušli u seriju od 8:0, pa su vratili neizvesnost u meč. Sve je bilo toliko neizvesno da se u poslednjih 10 minuta ušlo sa "samo" plus pet za CSKA.

A kada su se već vratili u meč, košarkaši Zvezde nisu dozvolili da im Moskovljani ponovo pobegnu, pa su ih držali na rastojanju između tri i pet poena razlike.

Jurila je dugo Zvezda protivnika i uspela da potpuno sustigne prednost u 39. minutu meča! Dolazili su crveno-beli do izjednačenja, bili su na minus dva, tri, međutim to vođstva nisu mogli. Ali, to se promenilo na 63 sekunde pre kraja meča, kada su domaći preko Davidovca poentirali i prvi put posle onih početnih minuta došli do prednosti - 71:70!

Ipak, spreman odgovor je imao CSKA, koji je dobro reagovao posle tajm-auta, napravljena je pozicija za Danijele Heketa, koji je pocepao mrežicu šutem za tri poena i doneo je novu prednost "armejcima" - 71:73. Međutim, usledio je odgovor, crveno-beli su sa linije penala izjednačili, a kako nisu bili precizni Majk Džejms i Džordan Lojd u finišu, to je značilo da će pobednika na ovom meču odlučiti produžetak.
Lojd je uz zvuk sirene promašio pobedu, ali ga to nije demoralisalo u dodatnih pet minuta, pa je zajedno sa Terijem pokrenuo veliku seriju crveno-belih. Jer, gosti su preko Klajburna došli do plus dva (73:75), a onda se probudio američki tandem. Teri i Lojd su vezali sedam poena i doneli Zvezdi pet razlike u završnici - 80:75.

Imali su crveno-beli u većem delu produžetka pet razlike, dok su košarkaši CSKA po svaku cenu pokušali da se vrate u meč. Nisu uspeli, pa su košarkaši Zvezde na kraju slavili sa 86:84! Šansu da donese pobedu gostima imao je Majk Džejms, ali je promašio trojku uz zvuk sirene, što je značilo da slavlje među crveno-belima može da počne!

CRVENA ZVEZDA - CSKA 86:84 (18:20, 17:23, 11:8, 27:22, 13:11)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Igrano bez navijača. Sudije: Luiđi Lamonika, Huan Karlos Garsija, Arturas Sukis.

Crvena zvezda: Ročesti 2, Hol 6, Volden 12, Lojd 31, Davidovac 5, Lazić 2, Rit 7, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža 11, Kuzmić, Teri 10.

CSKA: Homenko, Džejms 9, Hilijard 2, Uhov 2, Heket 29, Antonov, Vojtman 9, Klajburn 18, Šengelija 8, Umrikin, Milutinov 2, Kurbanov 5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati