Košarka

Direktno.rs

27. 09. 2020. 17:48 0

Džejms: Došao sam po prsten!

Lebron Džejms je pokazao jutros zašto ga zovu "kralj", fantastičnom igrom uz novi-tripl-dabl učinak zaustavio je Denver i pobedom u seriji 4:1 uz osvajanje Zapadne konferencije odveo svoj tim posle 10 godina u veliko finale.

Kad su Nikola Jokić i Džamal Marej uspeli da stignu minus 16 u trećoj četvrtini na putu preokreta stajao im je "Kralj Lebron". Pogađao je maestralno, asistirao a čak 16 poena od 38 (16 skokova i 10 asistencija) postigao je u poslednjih 12 minuta.

- Za mene lično posao nije obavljen jer sam došao u Orlando po novi šampionski prsten - rekao je bez nekog ushićenja Lebron - Za Lejkerse kao franšizu, mogu reći da smo veoma ponosni što smo na ovaj način predstavljali klub u sezoni, što smo osvojili Zapadnu konferenciju. Idemo do kraja.

Pre tačno 10 godina, pokojni Kobe Brajant je predvodio "jezerdžije" u poslednjem velikom finalu i osvojio je titulu u duelu sa Bostonom, inače 16. za klub iz Los Anđelesa. "Seltiksi" u toku noći igraju šesti meč protiv Majamija koji vodi u finalju Istočne konferencije 3:2.

- Igrali smo protiv čoveka kome su ovakvi mečevi rutina i on prosto uživa u njima. On je mom timu dao jedan novi izazov za budućnost. Cela ova sezona u "balonu" je za nas bila neverovatno isksutvo. Bilo je teško nekoliko meseci biti bez porodice, ali smo bili kao grupa fantastični - hvalio je svoj tim Majk Melon, trener Denvera.

Lebronu će ovo biti 10. veliko finale u karijeri, više od njega odigrali su samo tandem iz Bostona Bil Rasel 12 i Sem Džons 11, dok je Karim Abdul Džabar odigrao 10. Kad smo već kod statistike bio je ovo Džejmsov 27. tripl-dabl u plej-ofu.

"Kralj Lebron"...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati