Košarka

Direktno.rs

11. 08. 2020. 18:10 3

Ostoja: Čović vodi dva kluba; FMP: Izvini, zauzeti smo!

Mi smo dobili sugestije pre dve godine u Evroligi da takav slučaj ne postoji nigde u evropskoj košarci, da jedan vlasnik, odnosno jedan predstavnik rukovodi dva kluba u okviru jedne lige. To je potpuno neregularna liga i to je razlog zašto smo izgubili mesto u Evroligi. Mislim da time mnogo gubi srpska i jadranska košarka, koja bi trebalo da bude mnogo kvalitetnija da nije te situacije - rekao je danas predsednik KK Partizan Ostoja MIjailović, optuživši FMP da je direktni krivac za tošto crno-beli ne igraju Evroligu. Ubrzo je stigao odgovor iz Železnika da "ne žele da se bave besmislenim optužbama i da troše vreme na to".

Povodom izjave Mijailovića, oglasio se i FMP zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- KK FMP sa žaljenjem konstatuje da je preambiciozni predsednik jednog kluba ponovo u nemoći da objasni svoje neuspehe, posegao za proverenim receptom - napadom na klub koji je ispisivao istoriju srpske i regionalne košarke, i bio tu davno pre nego što je dotični iole ozbiljno počeo da se zanima za košarku, i uči osnovna pravila ove igre.

KK FMP ne želi da polemiše sa preambicizonim predsednikom i troši vreme odgovarajući na besmislene optužbe, već će upoznati javnost sa nekoliko činjenica, koje postoje u zapisnicima svih sednica Skupštine ABA lige, počev od 27.05.2020. godine na kojoj je i KK Partizan GLASAO ZA prenos udela tri nekadašnja učesnika prve ABA lige (KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita) na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska!

- KK FMP odnosno predstavnik kluba je predsedavao sednicama Skupština ABA lige, od trenutka koji je bio i predviđen za to po društvenom ugovoru ABA lige, i nakon predsedavanja gospodina Domagoja Čavlovića, predstavnika KK Cibona.

- KK FMP je svoje mesto u ABA ligi obezbedio sportskim rezultatima i plasmanom u Superligi Srbije još 2017. godine, a ne mešetarenjima kako verovatno pojedinci autoprojekcijom zamišljaju.

- KK FMP je sam predložio da se pred klubovima učesnicima ABA lige na sednici Skupštine ABA lige održanoj 14.07.2020. godine proveri status našeg kluba. SVI klubovi JEDNOGLASNO su odbili tu inicijativu i potvrdili status KK FMP kao učesnika ABA lige, i uputili upravu jednog kluba da eventualni spor pokrene pred nadležnim sudovima Republike Srbije.

- KK FMP se neće više obazirati na neuspele pokušaje opstrukcija jednog kluba, koji će u slučaju raspada regionalne lige biti jedini i isključivi krivac za nestanak lige, i neko od koga će svi klubovi, pa i KK FMP kao punopravni član lige nakon prenosa udela KK Metalac 27.05.2020. godine, zatražiti materijalno obeštećenje i punu odgovornost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati