Košarka

Sašo Ilijoski

29. 06. 2020. 07:07 0

KO JE NAJVEĆI "IZDAJNIK" Volden zatvorio poker večitih odlazaka

Košarkaš Kori Volden je napustio Partizan i izvesno prelazi u Crvenu zvezdu pa će time postati prvi stranac koji je direktno zamenio dres, a četvrti koji će igrati u oba kluba.

Volden je četvrti inostrani "izdajnik" s tim da će biti prvi koji će direktno iz crno-belog uskočiti u crveno-beli pa time dobiti epitet "najveća pobegulja". Dok navijači jednog kluba ispaljuju salve uvreda, oni drugi likuju, a suština je da većina stranaca igra za novac i da nema tu svest ljutog rivalstva koje je teško shvatiti ako nisi iz Srbije.

Nogu je povukao Lorens Roberts, američki krilni centar koji je posle Crvene zvezde zaigrao za Partizan. On je 18. septembra 2008. godine potpisao za Crvenu zvezdu na godinu dana i po isteku ugovora bio je pozvan u kamp Indijane pejsers. Nije prošao i već 27. septembra stigao je u Partizan sa kojim je osvojio sva tri trofeja u zemlji, igrao na fajnal foru Evrolige.

Terens Kinsi je išao u suprotnom smeru. Od septembra do 2013. do marta 2014. godine američki bek je igrao u Partizanu a posle povrede se vratio u SAD. Karijeru je nastavio u Nižnjem, pa u Trabzonu iz kojeg je u decembru 2015. stigao na Mali Kalemegdan i zadužio Zvezdin dres. Do kraja sezone osvojio je sa crveno-belima ABA ligu i prvenstvo.

Džejms Gist je bio drugi strani igrač koji je igrao prvo za crno-bele, pa zatim za crveno-bele. Samo što je vremenska distanca bila devet godina. Sjajni krilni centar je bio član Partizana od 28. oktobra 2010. godine, igrao impresivno u Evroligi, osvojio je sva tri trofeja u Srbiji i otišao u Fenerbahče. Posle Malage i čak sedam sezona u Panatinikosu stigao je 8. jula 2019. godine u Crvenu zvezdu kao kapitalno pojačanje za Evroligu. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Volden je je 24. jula prošle godine zadužio dres Partizana, brzo je postao veoma važan igrač kako u ABA ligi tako i u Evrokupu. Prosečno je postizao 8,9 poena, 3,6 skokova, 1,8 asistencija.  Šokantna vest bila je da je za 150.000 evra sam otkupio izlaznu klauzulu iz Partizana a ubrzo je stigla i informacija da će postati prvi stranac koji će direktno preći iz jednog u drugi tabor.

Kako prenose specijalizovani košarkaški sajtovi, novi trener Crvene zvezde Saša Obradović uskoro bi i oficijalno trebalo da dobije trojicu pojačanja: bekove Korija Voldena i Džordana Lojda (Valensija), kao i centra Landija Noka (Alba). Sa Kevinom Pangosom, kanadskim asom iy Barselone se pregovara. 

Ako govorimo o svim dosadašnjim košarkašima koji su nosili dres i Crvene zvezde i Partizana treba reći da ih je bilo čak 63! Od Aleksandra Nikolića, Radomira Šapera, Borislava Bore Stankovića, preko Zorana Moke Slavnića, Dražena Dalipagića, Zorana Sretenovića, Dejana Tomaševića, Vlade Divca, Miloša Vujanića, Milana Gurovića, Vladimira Micova, do Aleksandra Aranitovića i Stefana Jankovića.

Bilo je 20-tak igrača koji su stasavali u jednom a profi karijere imali u drugom klubu kao Aleksandar Đorđević, Vladimir Radmanović, Nemanja Bjelica, Marko Gudurić, dok su Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica, Zoran Slavnić, Vladislav Lučić, Borislav Džaković, Dupko Vujošević i Miroslav Nikolić bili treneri oba kluba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati