Košarka

Direktno.rs

21. 05. 2020. 22:20 0

"Rodman bi imao problema sa Božom, Karijem i Dudom"

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč uporedio je evropske trenere sa kolegama iz NBA lige i istakao da bi neki američki igrači imali problema na Starom kontinentu.

Bivši igrač Čikaga tu je posebno mislio na Denisa Rodmana, kontroverznog saigrača iz Bulsa.

- Rodman bi imao problema da je igrao u Evropi ili imao trenera iz mog vremena. Volim sve moje trenere i znam koliko su bili sjajni. Mislim na Božidara Maljkovića, Željka Pavličevića, Dušana Ivkovića, Petra Skansija i Svetislava Pešića... Kod njih ste znali ko šta sme. Bilo je logično - "Ja sam trener i moraju svi da me slušaju". Odnos Božidara Maljkovića i Duška Ivkovića prema igračima je bio malo drugačiji, ali to je normalno - izjavio je Kukoč za grčki Sport24.

Hrvat je tokom slavnog perioda Bulsa sarađivao sa Filom Džeksonom.

- Ono što mi se svidelo kod njega je dam pored toga što ima znanje, ima i posebnu sposobnost da vam uđe u dušu i razume vas kao čovek i ličnost. Mogao je da vidi "unutar tebe". Šta voliš, koliko izdržavaš i koja su ti ograničenja. Nema mnogo ljudi taj dar.

Da podsetimo, Kukoč je za Čikago igrao od 1993. do 2000. i za to vreme osvojio je tri NBA prstena. U sezoni 1995/96. osvojio je nagradu za najboljeg šestog igrača lige.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati