Košarka

[ Izvor: Beta ]

14. 05. 2020. 19:19 0

NOVI TERMIN Poznato kad se "orlovi" bore za OI!

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je danas da će se kvalifikacioni turniri košarkaša za Olimpijske igre u Tokiju održati od 29. juna do 4. jula 2021. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi i Litvaniji.

FIBA se konsultovala sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) u vezi sa kvalifikacionim turnirima za Igre u Tokiju narednog leta, a uzeti su u obzir opterećenje igrača, pripreme reprezentacija i kalendari nacionalnih liga.

Kako se navodi u saopštenju, MOK je odobrio termine zbog tih faktora, ali i okolnosti zbog kojih su Olimpijske igre pomerene za naredno leto.

Izvršni komitet FIBA je prošle godine dodelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu.

Da podsetimo, u grupi sa selekcijom Srbije nalaze se Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. Dve najbolje ekipe će se plasirati u polufinale, gde će igrati protiv Italije, Portorika ili Senegala. Samo će se pobednik turnira plasirati na Olimpijske igre, koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati