Košarka

I. Velimirović

28. 03. 2020. 11:13 0

Bogavac iz Francuske: Ovde je život stao!

Nebojša Bogavac, pomoćni trener Strazbura i bivši košarkaški reprezentativac, govorio je za Direktno o stanju u Francuskoj, gde je do danas obolelo 33.414 osoba, dok je preminulo 1.995. On ističe da su uprkos svemu Francuzi disciplinovani u muci koja je izazvana koronavirusom snašla ceo svet.

Bivši as vršačkog Hemofarma, kojem je kao kapiten doneo jedini klupski trofej ABA lige 2005. godine, sa suprugom Žanom, ćerkom Lanom i sinovima Lukom i Lazarom, dane provodi u karantinu stana u Strazburu. Za Direktno.rs priča o tome kako se Francuzi bore sa epidemijom.

- Građani su maksimalno disciplinovani, međusobno se pomažu i poštuju mere države. Svi su dobro informisani, država daje sugestije kako, kad i šta treba da se radi. Ovde se često prikazuju slike iz Italije, Španije, Amerike i Kine, gde nažalost ima mnogo umrlih, čime podižu svest naroda koji shvata ozbiljnost situacije. Ne prizivaju nesreću i to je najvažnije - kaže Bogavac.

U Francuskoj je zabrana izlaska iz kuće na snazi 24 sata.

- Imamo sat vremena da se udaljimo jedan kilometar od kuće, tada iskoristim priliku da trčim i uradim vežbe, a deca da prošetaju. U najbliže apoteke i markete može da se izađe, inače je, osim za ljude sa specijalnim dozvolama, izlazak iz domova strogo zabranjen. Kazne za one koji prekrše zakon su: prva - 138 evra, druga - 380 i treća - 1.500 evra.

Nekada sjajan igrač, a sada uspešan trener, priča i kako provodi vreme sa porodicom.

- Život je stao u Francuskoj, a  i u celom svetu. Svi odavde iz Strazbura pratimo situaciju u Srbiji i Crnoj Gori, vezani smo za televizor, telefon i internet. I čekamo da ovo prođe. Bolje je biti u jakom karantinu i ne izlaziti iz kuće - savetuje Bogavac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati