Košarka

Igor Velimirović

11. 02. 2020. 20:42 2

OVO NEMA NIGDE: ABA liga je neregularna!

Prelazak Filipa Čovića i Ognjena Kuzmića iz Crvene zvezde u FMP usred sezone, kao i vlasništvo Mege u rukama menadžera koji "drži ligu" upućuje samo na jedno - ABA liga je neregularna!

Nije od juče, a nije ni samo od ove sezone, ali prosto deluje neverovatno da na tri kola do kraja ligaškog dela sezone Crvena zvezda i FMP razmenjuju igrače u trenutku kada se obe ekipe bore za plej-of. Istina, Kuzmić i Čović ne mogu da igraju za FMP u ABA ligi, ali ko to dozvoljava i kako je to moguće da isti čovek, u ovom slučaju Nebojša Čović, odlučuje o sudbini oba kluba, ali i indirektno i o ostalim ekipama na Jadranu?

I prethodnih godina, Jadranska liga nije bila regularna, još se pamti prvo mesto Igokee na kraju takmičenja u sezoni 2012/13, kada je po pravilima morala da ide u Evroligu, ali je, ipak, bilo u interesu da u Evropu umesto predstavnika Republike Srpske ode neko od velikih, pa se pravilnik brže-bolje menjao. I sada deluje neverovatno da Zvezda, zvanično treća na tabeli, šalje igrače u Železnik. Šta na to kažu Partizan, Cedevita Olimpija, Budućnost i Mornar? Ili, recimo, kada Kevin Panter mesec dana po dolasku na Kalemegdan dobija srpski pasoš da bi igrao Kup Radivoja Koraća. Nešto slično je pre dve godine bilo sa Enisom, koji je takođe posle mesec dana dobio naše isprave, a posle Kupa i pasoša dobio i otkaz. 

Nisu samo Zvezda i FMP ugrozili regularnost takmičenja, to već godinama čini Mega, odnosno njen vlasnik Miško Ražnatović. Njegovi igrači čine skoro pola lige, kao i treneri, pa ostaje pitanje šta mu je u interesu, ko koga da pobedi, ko da ispadne, ko da ostane na Jadranu, uz svo "guranje" Mege da i naredne sezone, ako je bude, čini deo regionalne lige. Činjenica da veliko pojačanje Amerikanac Diandre Kejn odigra samo jednu utakmicu za Megu, u kojoj beogradski klub pobedi Cibonu u Zagrebu, a onda ode u Peristeri, jeste sve samo ne pošteno i regularno.

Evroliga sigurno ovo pomno prati, pa otuda i neizvesnost da li će naš region sledeće takmičarske godine davati predstavnika u elitnom evropskom takmičenju, s obzirom na to da su nam pozicije odavno ugrožene, a da se mesto nudi Londonu, na čiju bi klupu trebalo da sedne Željko Obradović, o čemu je Direktno.rs prvi pisao. Uz to, izgleda da samo Zvezda ne može da igra protiv Budućnosti, a svi drugi klubovi mogu, pošto je, po crveno-belima, navodno u Podgorici ugrožena bezbednost srpskim klubovima iako se nijedna sportska, društvena, kulturna, politička priredba u Crnoj Gori nije otkazala dok traju veličanstveni protesti naroda protiv tamošnje vlasti i spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati