Košarka

Direktno.rs

03. 02. 2020. 20:04 0

KAKAV DERBI Zvezdi pripala drama u "Pioniru"

Drama dostojna večitog derbija! Košarkaši Crvene zvezde bili su mirniji u odlučujućim trenucima i savladali Partizan u 18. kolu ABA lige rezultatom 92:86 (25:23, 19:19, 23:24, 25:20).

Utakmica je obilovala uzbuđenjima i rezultatskom klackalicom do samog kraja i uz potpunosti je opravdala epitet "večitog derbija", a najbolji pojedinac i najzaslužniji za Zvezdin trijumf bio je Bili Beron koji je postigao 26 poena. Branko Lazić je ubacio 12, a Dejan Davidovac poen manje.

U Partizanu su čak četvorica bili dvocifreni, ali ni to na kraju nije bilo od presudnog značaja. Nemanja Gordić postigao je 14 poena, po 13 su ubacili Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž, a 12 Kori Volden.

Zvezda je nešto bolje startovala na početku meča, da bi crno-beli mini serijom uhvatili rezultatski priključak. Tokokm čitave prve deonice igralo se koš za koš, a po tome se videlo da bi ovo mogla da bude vrlo ujednačena utakmica.

Na kraju prvog kvartala Zvezda je imala minimalnih dva poena prednosti (25:23), da bi ekipa Dragana Šakote stekla ozbiljniji rezultatski kapital sredinom druge deonice.

U jednom trenutku bilo je i 13 poena prednosti za Zvezdu, ali su izabranici Andree Trinkijerija uspeli poslednja dva minuta da smanje na dva razlike (44:42), a tim rezultatom završeno je i prvo poluvreme.

Bili Beron je bio ubedljivo najefikasniji u redovima Crvene zvezde u prvom poluvremenu sa postignutih 13 poena, a sve poenubacio je u drugoj deonici. Kod Partizana, posle dve odigrane četvrtine Gordić je bio dominantan sa 12 poena, a pratili su ga Pejdž sa osam i Volden sa sedam poena.

U trećoj četvrtini crno-beli su nastavili tamo gde su stali. Poenterski su bili efikasniji, naročito u prvoj polovini treće četvrtine, gde su stekli prednost koja nije bila velika, ali jako značajna imajući u vidu da su nekoliko trenutaka ranije bili u dvocifrenom zaostatku.

Zvezda nije međutim dozvolila rivalu da se odlepi na dvocifrenu razliku. Šakotina ekipa uhvatila je priključak, a u poslednju četvrtinu ušli su sa pola koša prednosti. 

Crveno-beli su većim delom četvrtine imali prednost koja nije prelazila tri ili četiri razlike. Partizan je promašivao u ključnim trenucima, a Rašon Tomas je uz to načinio bespotrebne faulove na dva minuta pre kraja, zaradivši pet ličnih grešaka, što je dodatno stavilo na muke formalno gostujući tim na ovom meču.

U odlučujućim trenucima Jagodić-Kuridža i Bili Beron pogodili su po dva puta sa linije penala, posle čega Partizan nije imao vremena za preokret i trijumf.

Crno-beli su ostali na deobi prve pozicije sa ekipom podgoričke Budućnosti (14/4), Zvezda se osamostalila na trećem mestu sa učinkom 12 pobeda i šest poraza, dok Olimpija Cedevita, Mornar i Primorska imaju skor 11/9.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati