Fudbal

[ Izvor: mediji ]

11. 10. 2024. 22:10 0

Piksi skockao tim za Švajcarsku: Kreće u najjačem sastavu

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu dočekuju selekciju Švajcarske od 20.45 u Leskovcu, u okviru trećeg kola A divizije Lige nacija.

Izabranici Dragana Stojkoviča Piksija su do sada, u novoj sezoni Lige nacija, upisali remi sa Španijom u Beogradu (0:0), i poraz od Danske u Kopenhagenu sa 2:0.

Samim tim, za očekivati je i da Piksi izađe sa najjačim mogućim sastavom, doduše možda nešto defanzivnijim.

Među stativama će se očekivano naći Predrag Rajković, koji je već duže vreme prvi izbor Piksija među stativama.

Što se defanzivne linije tiče, izvesno je da će naša selekcija meč početi sa tri štopera, a tu liniju trebalo bi da čine Strahinja Eraković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović.

Nešto istureniji, u ulozi "ving bekova", trebalo bi da budu Kosta Nedeljković na desnoj strani, odnosno Veljko Birmančević uz levu aut liniju, te se od njih očekuje da zatvaraju protivničke pokušaje prodora po bokovima.

Na sredini terena, delovaće Nemanja Maksimović i Saša Lukić, kojima će glavni zadatak biti da "zatvore" ideje Granita Džake po sredini.

Ispred njih, trebalo bi da se nađu Lazar Samardžić i Andrija Maksimović, dok će u samom špicu, donekle i očekivano, početi Aleksandar Mitrović.

Za očekivati je i da u nekoj fazi meča, u igru uđe i Andrija Maksimović, za kojeg je i Piksi istakao da će debitovati na ovom meču, dok od razvoja meča zavisi kakav će biti Piksijev plan sa ostalim izmenama.

Samim tim, sastav Srbije za meč sa Švajcarcima, trebalo bi da izgleda ovako:

Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, N. Maksimović, Lukić, Birmančević - A. Maksimović, Samardžić - Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati