Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 10:51 0

Kraj karijere DISKRETNOG heroja

Diskretni heroji… Vrsta koja zapravo predstavljava prave svetionike i koja nikada ne želi da bude u prvom planu. Ali, kada zagusti, kada problemi dođu i velike zvezde nestanu, onda se pojavljuju da pokašu put i učine ono za šta su rođeni – da budu lideri.

 Andres Inijesta je čovek koji je obeležio španski fudbal. Strelac je epskog gola u finalu Svetskog prvenstva i najzaslužniji što je najvredniji trofej završio u vitrnama Španaca – po prvi put u istoriji.

Legenda Barselone je rešila da stavi tačku i završi profesionalnu karijeru u 40. godini života. Iako se dvoumio i razmišljao da nastavi barem još jednu sezonu, rešio je da okači kopačke o klin.

Kakvu je karijeru imao Inijesta? Fenomenalnu! Hvalospevi kojim bi opisali španskog maestra ima na pretek. Može do sutra da se piše šta je sve učinio u karjeri, a pehari… Oni su bili svakodnevnica Inijeste.

Čeitiri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope, tri Svetska klupska prvenstva, devet titula u Španiji, šest kupova, sedam Superkupova…

Dva zlata na Evropskom prvenstvu, Svetsko prvenstvo!

Posle epizode u Japanu, odnosno Emiratima razmišljao je o nastavku. Vrlo transparentno.

 - Osećam da bih voleo da nastavim da igram fudbal, dok ne osetim da je došao trenutak da prestanem, pokušaću da igram. Takođe bih voleo da dobijem trenersku titulu i da vidim šta je budućnost - nedavno je rekao Inijesta, koji je očigledno promenio mišljenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati