Fudbal

Direktno.rs

27. 09. 2024. 20:54 2

Mučenje i povreda Glazera: Zvezda jedva dobila Pančevce

Fudbaleri Crvene zvezde nisu blistali u 10. kolu Superlige, ali su na kraju došli do pobede. U "generalki" pred meč Lige šampiona protiv Intera su se namučili i na kraju su sa 2:1 savladali pančevački Železničar. Pritom, crveno-beli su na ovom duelu ostali bez Omrija Glazera, koji se sredinom drugog poluvremena povredio.

Trener crveno-belih Vladan Milojević je "promešao karte" između derbija protiv Partizana i gostovanja Interu u Ligi šampiona, ali je Zvezda duel otvorila na očekivan način.

Imala je posed i kontrolu, a do vođstva je mogla već u šestom minutu. Bivši zvezdaš Sanogo je pogrešio prilikom pritiska Kataija, lopta je stigla do Ilića koji ju je spoljnim delom kopačke ostavio za Duartea. Napadač Zvezde nije uspeo da šutne, lopta se prilikom intervencije Milikića odbila do Kataija, čiji je udarac završio pored gola.

Zapretio je potom i Železničar, kada je Eze u jednoj kontri u 13. minutu krenuo sam ka golu domaćih sa svoje polovine, ali se spetljao u ključnom trenutku. Bukvalno se sapleo o loptu i tako upropastio priliku da se nađe u kolosalnoj šansi.

U 21. minutu je viđeno još jedno uzbuđenje pred golom Omrija Glazera. Šutirao je Jovanović, a lopta je otišla tik pored stative.

Nakon toga je Zvezda pojačala pritisak i to je urodilo plodom u 33. minutu, kada je šampion Srbije poveo posle prekida i uigrane akcije dvojice slovenačkih reprezentativaca.

Elšnik je, u svom stilu, sjajno izveo korner sa leve strane i gađao Vanju Drkušića. Odlično je skočio štoper Crvene zvezde na drugoj stativi, gađao od zemlje, a lopta se odbila od stative i pala iza linije nemoćnog golmana Popovića. Čuvar mreže Pančevaca nije dozvolio da mu se zatrese mreža, ali je odmah bilo jasno da je bio pogodak, budući da je lopta prešla gol liniju, što je sudija Srđan Jovanović i potvrdio.

U 36. minutu jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Železničara. Milson je odložio loptu ka Duarteu, a ovom je opet trebalo previše vremena da se namesti na šut. Sa leđa mu je došao Milikić i oborio ga. Mirisalo je na penal, ali tako nije mislio sudija Jovanović.

Drugo poluvreme počelo je napadima Zvezde. Najpre je u polušansi bio Milson, a onda je Elšnik perfektno tukao pod samu prečku sa distance, ali je golman Zoran Popović još bolje intervenisao i vrhovima prstiju sprečio efektan pogodak.

I onda, pravo niotkuda, 1:1 u 60. minutu. Glazer je katastrofalno pogrešio, zakasnio je sa istrčavanjem, izgubio loptu, a onda se otvorila prilika za Ezea, koji je bio neumoljiv i zatresao je mrežu sa nekih 14-15 metara, za egal.

Izraelski golman se ovom prilikom i povredio, pa je morao da izađe i svoje mesto na terenu ustupi Marku Iliću.

Potom je Milojević pojačao napad uvođenjem Endiajea i Radonjića, pa su krenuli uraganski ataci domaće ekipe.

U 69. minutu je Crvena zvezda imala nestvarnu šansu. Pogrešili su štoper Milunović i golman Popović, Endiaje je imao čist zicer, šutirao je iz idealne pozicije, ali se Popović ispravio i fantastičnom paradom sačuvao 1:1.

Ipak, 2:1 je bilo samo 60 sekundi kasnije. Nemanja Radonjić je protutnjao po levoj strani i proigrao Luku Ilića, koji je iz peterca pogodio željeno mesto za novo vođstvo Zvezde.

Radonjić je do kraja pokazao da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Brzinom je pravio pometnju među gostima, nije ni Želja ustuknuo, tražio je novo izjednačenje, ali rezultat se više nije menjao.

CRVENA ZVEZDA - ŽELEZNIČAR 2:1 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Drkušić u 33. i L. Ilić u 70. minutu za Crvenu zvezdu, a Eze u 60. za Železničar. Sudija: Srđan Jovanović. Žuti kartoni: Jovanović, Romanić, Sanogo, Milunović (Železničar).

CRVENA ZVEZDA: Glazer (od 63. M. Ilić) - Prucev, Điga, Drkušić, Rodić - Krunić (od 63. Dalsio), Elšnik - Katai (od 67. Endiaje), L. Ilić, Milson (od 67. Radonjić) - Duarte (od 83. Maksimović).

ŽELEZNIČAR: Popović - Jusif, Milikić, Milunović, Konatar - Knežević (od 67. Milosavljević), Mitrović (od 56. Jevremović) - Sanogo (od 81. Cvetković), Romanić, Eze (od 67. Ben) - Jovanović (od 56. Pirgić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati