Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

24. 09. 2024. 15:40 0

Buran treći mandat: Stanojević obarao NEGATIVNE rekorde

Stanojević je proveo svega četiri meseca u trećem mandatu u Partizanu, ali za to vreme uspeo da ispiše neke negativne rekorde.

Stanojević je došao posle slabe sezone Partizana u kojoj je bilo mnogo turbulencija. Igora Duljaja je nasledio Albert Nađ koji se na tom mestu zadržao jako kratko. Klubu je bila potrebna promena, pa se trener koji je poslednji uveo Partizan u Ligu šampiona vratio, piše Sport klub.

Ipak, Stanojević neće pamtiti po dobrom treći mandat, za razliku od prethodna dva. U prvom je osvajao titule sa Partizanom, osvajao Kup Srbije, igrao Ligu šampiona, bio je to najuspešniji period crno-belih u proteklih 20 godina.

U drugom mandatu osvojio je 98 bodova i nije uspeo da osvoji titulu, uvodio Partizan u evropsko proleće, ali je ipak otišao posle drugog mesta u sezoni kada je osvojio rekordan broj bodova.

Poslednji mandat obilovao je negativnim rekordima. Partizan je doživeo najveći evropski debakl u dvomečima u evropskim takmičenjima od Dinamo Kijeva. Ispali su crno-beli ukupnim rezultatom 2:9, a onda je usledio strmoglav pad u Evropi. Ispali su potom i od Lugana, gde su imali šansu da prođu (igrač više u produžetku), potom i kraj evropskih snova protiv Genta.

Partizanu i Aleksandru Stanojeviću jedino je preostala Super liga. Tesne pobede su izvojevane dok je Evropa trajala, a posle toga - brodolom. Nerešeno protiv Vojvodine i IMT-a, poraz od OFK Beograda, a onda i istorijski debakl od najvećeg rivala na svom stadionu.

Stanojević je od Crvene zvezde pretrpeo najubedljiviji poraz u istoriji Partizana na svom stadionu protiv večitog rivala i tako otišao sa klupe crno-belih.

Ostaće Stanojević, ipak, upamćen kao neko ko je uveo Partizan u Ligu šampiona, ali neće biti zaboravljeni ni istorijski debakli u najskorijem mandatu…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati