Fudbal

Direktno.rs

21. 09. 2024. 16:15 0

Čelsi moćan u derbiju Londona: Vest Hem lako pao

Fudbaleri Čelsija pobedili su u gostima ekipu Vest Hema sa 3:0 na startu šestog kola Premijer lige.

Heroj u pobedi Čelsija bio je Nikolas Džekson, koji je postigao prva dva gola i asistirao Palmeru, koji je stavio tačku na utakmicu.

Međutim, ovaj meč obeležila je i jedna sumnjiva odluka, kada Vest Hemu nije dosuđen čist penal.

Već u četvrtom minutu Sančo je poslao loptu u prostor, Džekson se praktično ušetao u šesnaesterac i kao na treningu matirao Areolu kroz noge, iskosa iz teške pozicije.

U 18. minutu već je bilo 2:0 za Čelsi, ponovo je do izražaja došla Džeksonova brzina, ovoga puta kroz sredinu, posle očajne reakcije igrača Vest Hema, Kajsedo je dao pas, a Džekson utrčao i spoljnim delom stopala gađao pored Areole za 0:2.

Vest Hem se tek onda donekle probudio i zaigrao bolje, a onda je na isteku pola časa igre, došlo do sumnjive situacije.

Vesli Fofana nije uspeo da isprati Samervila, koji je posle duplog pasa išao u opasnu zonu pred gol Roberta Sančeza, štoper Čelsija ga je povukao za ruku i držao, ali je sudija odmahnuo rukom.

Da sve bude još gore, čekao se prvi prekid za proveru sa VAR sobom, ali glavni arbitar čak nije ni otišao da pogleda ovu situaciju.

Drugo poluvreme nije bilo toliko zanimljivo, pošto je u 47. minutu Čelsi ponovo prelako došao do gola. Džekson je vukao loptu kroz sredinu, potom pravovremeno samo odložio do Palmera koji je postavio konačnih 0:3.

Mareska je ogromnu prednost iskoristio da odmori pojedine igrače, pa su tako brzo izašli Sančo, Fofana, Palmer i Džekson, a šansu su dobili Disasi, Neto, Feliks i Nkunku.

Čelsi je do kraja sačuvao prednost i sada ima 10 bodova, dok je Vest Hem 14. sa četiri boda i Đulen Lopetegi će biti pod velikim pritiskom u narednom periodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati