Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2024. 16:08 0

Policija pred odlukom da zabrani Delijama ulaz na San Siro

Nije zvanično, ali ima ozbiljnih nagoveštaja i prema saznanjima Sport kluba policija Italije je pred odlukom da iz bezbednosnih razloga zabrani navijačima Crvene zvezde prisustvo utakmici protiv Intera 1. oktobra u Milanu.

To znači da navijačima Crvene zvezde neće biti distribuiran kontingent ulaznica od pet odsto kapaciteta San Sira, dok se ne očekuje zabrana ulaska srpskih državljana u Italiju tih dana.

Razlog za zabranu dolaska navijača iz Srbije na utakmicu je konfrontacija Delija sa simpatizerima Rome, pa je bezbednosna procena da mora da se spreči eventualni bliski susret na ulicama Milana ili drugih italijanskih gradova.

U smeru ove informacije Sport kluba ide i podatak da na pouzdanim sajtovima za legalnu preprodaju ulaznica, prilikom kupovine stoji obaveštećenje da prodavac ne garantuje da će policija na ulazu dozvoliti srpskim državljanima ulazak na stadion.

Ima navijača Crvene zvezde koji su i u tim okolnostima kupili ulaznice…

Kako sada stoje stvari, ali čeka se i dalje zvanična potvrda, Delijama neće biti prodavane ulaznice i zato mnogi neće ni krenuti ka Italiji krajem septembra. Utakmica se igra 1. oktobra.

Incidenti na relaciji navijača Crvene zvezde i Rome počeli su u februaru prošle godine. Prema navodima "Korijerea dela Sera" tada su zvezdaši u Rimu opkolili vozilo i od navijača "vučice" oduzeli materijal i rekvizite navijačke grupe Fedajn.

Nepune dve nedelje kasnije, na utakmici sa Čukaričkim, Delije su zaplile navijački trofej - zastavu grupe Fejdajn. Ostavile su i poruku: "Izabrali ste pogrešno društvo", što se odnosilo na prijateljski odnos Rominih i ultrasa Dinama iz Zagreba.

Romini navijači napali su potom u oktobru 2023. godine nekoliko navijača Crvene zvezde koji su došli u Bolonju na košarkašku utakmicu sa Virtusom, a pred fudbalskog kluba u Italiju procenjuje se da je rizik ogroman i zato će se najverovatnije preduzeti radikalna mera policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati