Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

15. 09. 2024. 18:35 0

Na današnji dan: Slavni Pele "plesao" na "Čika Dači"

Pre tačno 55 godina ljubitelji fudbala u Kragujevcu su imali priliku da na delu vide brazilskog fudbalskog "čarobnjaka" Pelea, u to vreme bez ikakve dileme najboljeg fudbalera sveta.

Slavni Brazilac je u jesen te 1969. godine boravio sa svojim Santosom na turneji u bivšoj Jugoslaviji i plan je bio da Santos odigra utakmicu protiv Partizana na JNA u Beogradu, ali legenda kaže da su Brazilci odgledali meč između Partizana i Radničkog u Beogradu, gde su Kragujevčani slavili sa ubedljivih 4:1, pa su naknadno odlučili da umesto sa Partizanom, odmere snage sa Radničkim na ''Čika Dači''.

Tim povodom ove nedelje su se iz Radničkog oglasili na svom Instagram nalogu.

"Gostovanje brazilskog Santosa, predvođenog slavnim Peleom, pre više od pola veka predstavlja nesumnjivo jedan od najvećih sportskih događaja u istoriji grada na Lepenici.

Prisutna publika na stadionu "Čika Dača" imala je jedinstvenu priliku da uživo na delu vidi po mnogima najboljeg fudbalera sveta svih vremena, koji je svojim fudbalskim umećem, ali i neposrednim i srdačnim odnosom prema obožavaocima oduševio Kragujevčane.

Što se same utakmice tiče, ona je, kao što je već poznato, završena nerešenim rezultatom - 4:4.

U sećanju aktera utakmice i gledalaca naročito je ostao upečatljiv detalj kod poslednjeg gola Santosa, kada se Pele kao na igrici prošetao do gola "crvenih" pre nego što je loptu bukvalno uneo u mrežu", podsećaju iz Radničkog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati