Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

08. 09. 2024. 13:25 2

"Belić divljak": Španci strahuju zbog Jamala

Fudbalere reprezentacije Španije večeras očekuje duel sa Švajcarskom u Ženevi nakon što su remizirali protiv Srbije u Beogradu na startu Lige nacija.

Ne mogu u redovima aktuelnog evropskog prvaka da budu zadovoljni bodom u Beogradu, što nisu javno izgovarali, ali jesu tretmanom koji ima prva zvezda ekipe Lamin Jamal.

U Barseloni raste zabrinutost zbog grubih faulova koji se prave nad njim tokom mečeva, a sve to dok sudije dozvoljavaju nešto čvršću igru. Tako je na "Mundo Deportivu" danas osvanuo tekst o načinu na koji se protivnici i arbitri ophode prema asu Barse i španske selekcije, pa je na meti novinara bio vezista reprezentacije Srbije Kristijan Belić.

- Belić je divljačkim startom podigao paniku i u Srbiji i u Španiji. Dvadesetrogodišnji vezista AZ Alkmara je tek sedam mintua bio na terenu "Marakane" kada je upao u zamku kretnje Lamina Jamala i odlučio da ga zaustavi. Trener Dragan Stojković ga je sigurno usmeravao na klupi pre nego što je u 62. minutu ušao umesto Andrije Živkovića. Faulirao ga je, ali je prekršaj bio toliko jak i nekoordinisan da ga je podigao u vazduh i ostavio na zemlji od bolova - stoji u tekstu katalonskog lista.

Naveli su da je Belić za to sankcionisan, kao i da je Veljko Birmančević takođe bio nešto čvršći u duelu sa Jamalom koji je iznudio tek tri faula za 90 minuta.

Oni upozoravaju da se to ne dešava samo u reprezentaciji, već i na klupskom nivou i da mlada zvezda zaslužuje veću zaštitu od arbitara jer ga u suprotnom očekuju brojne povrede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati