Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

30. 08. 2024. 10:06 6

Sprema se velika ČISTKA U FSS - i to uskoro!

Fudbalski savez Srbije čeka velika čistka. I to uskoro - prema načelnom planu, u drugoj polovini septembra trebalo bi da bude kadrovski pospremljeno dvorište na beogradskim Terazijama 35!

Kako je potvrđeno Sport klubu na više merodavnih adresa, okvirne ideje i konture promena dogovorene su poslednjih dana na sastanku, kojem su prisustvovali i krupniji igrači od fudbalskih.

Konkretna rešenja, za sada, nisu precizirana do detalja, međutim postoje plan i jasan stav da napokon bude zaokružena priča o pomeranjima u FSS, inicirana posle neuspeha državnog tima na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj.

Za ponedeljak, 2. septembar, zakazana je sednica Izvršnog odbora, ali tokom zasedanja na Terazijama 35 - neće biti reči o kadrovskim promenama, niti jačanju fudbalske vlade.

Među 20 tačaka dnevnog reda nema najavljenih korekcija IO, niti je poslednjih dana bilo reči o konkretnijim rešenjima u fudbalskom vrhu. Jednostavno, ocenjeno je da uoči utakmica državnog tima nije vreme za radikalnije poteze i nema razloga za žurbu. Leto se svakako izgubilo u svakojakim šumovima i nekoliko dana neće mnogo promeniti…

Zato se o imenovanjima Dragoljuba Zbiljića i Branka Radujka na potpredsednička mesta tiše priča, ali opseg promena izgleda dramatičnije nego što se mislilo na prvi mah.

Na Terazijama 35, posle odlaska Branislava Nedimovića, zanimljivo, ostao je Marko Saranovac.

Mladi operativac, u međuvremenu, ojačao je pozicije i sasvim neočekivano izbio u krupan plan u najavi predstojeće sednice Izvršnog odbora. Dokle Saranovac može da "dobaci", u ovom trenutku nije lako prognozirati, međutim činjenica da je opstao u teškim danima, i to posle ostavke čoveka na čije insistiranje se latio posla na Terazijama 35, pojačala je poziciju i ugled doskorašnjeg šefa kabineta potpredsednika.

Piksijevu sudbinu kroji Liga nacija

Ključan odgovor zavisiće i od statusa Dragana Stojkovića. Posle otkaza trojice reprezentativaca očigledno da se selektor našao u ozbiljnom problemu, sa neizvesnom projekcijom dokle će moći dalje. I tu nema filozofije - bez obzira na dvogodišnji ugovor - Piksijevu sudbinu skrojiće rezultati u Ligi nacija, možda i prve dve utakmice!

Selektor se, u međuvremenu, okrenuo i protiv Jovana Šurbatovića.

Zajedno sa potpredsednikom Nedimovićem i Miroslavom Tanjgom, selektor je u generalnom sekretaru video jednog od "kreatora zavere". Otuda i Stojkovićeva želja da obojica budu smenjeni, međutim u novim okolnostima od toga nema - ništa! Barem u ovom trenutku…

Najbitnija promena, ipak, odnosiće se na imenovanje potpredsednika, spremnog da vodi FSS. I oko toga će se u narednim danima voditi ključna bitka. Uz osluškivanje situacije na terenu i rezultate utakmica sa Španijom i Danskom! Niko u ovom trenutku nije siguran, do konačnog raspleta mnoge stvari mogle bi da se promene.

Jedino izvesna prognoza kreće se u ravni najave - velike čistke. I to uskoro!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati