Fudbal

Direktno.rs

04. 08. 2024. 21:58 0

Partizan preslab za Evropu, ali prejak za Pančevce

Fudbaleri Partizana savladali su Železničar iz Pančeva rezultatom 2:0 u trećem kolu Superlige Srbije. Strelci za crno-bele bili su Svetozar Marković i Đorđe Jovanović.

Izabranici Aleksandra Stanojevića ostvarili su pobedu koja je bila obezbeđena praktično već tokom prvih 45 minuta, a svoj veliki doprinos dao je i Aleksandar Jovanović koji je u finišu meča odbranio penal gostima.

Domaćin je od samog početka meča pokušao da nametne svoj ritam, pa je prvi i zapretio preko Jovanovića koji je gađao preko gola.

"Crno-beli" su stigli do vođstva u 13. minutu kada je Natho uputio sjajan centaršut iz kornera koji je u gol pretvorio Svetozar Marković.

Nastavio je Partizan sa opasnim napadima i nakon postignutog gola, ali Železničar je propustio veliku šansu preko Romanića čiji je udarac uspeo da odbrani sjajni Jovanović, dok je Pančevce zadesio i peh kada je povređeni Jusif morao van terena.

Nije to pokolebalo izabranike Marka Savića da napadnu favorita, odličan pokušaj imao je Knežević čiji je udarac glavom odbranio Jovanović, a kazna za promašaje stigla je u 39. minutu.

Antić je probio po levoj strani i uposlio Đorđa Jovanovića koji je bio najviši u skoku, pa mu nije bio problem da zatrese mrežu nemoćnog Popovića.

Do kraja poluvremena, Partizan je zadržao značajnu prednost koja je omogućila pulenima Aleksandra Stanojevića lakši posao u nastavku meča.

Na početku drugog dela utakmice, nije bilo previše uzbuđenja, osim nekoliko pokušaja na obe strane, ali ne i opasnosti po gol jedne od ekipa.

Danas je svoj debi upisao novajlija iz Perua Žoao Grimaldo, koji je odigrao poslednjih desetak minuta meča, a od 86. Železničar je ostao sa igračem manje posle direktnor crvenog kartona Romanića u duelu sa Nikolićem.

Mogli su Pančevci do neizvesne završnice pošto je Arijaga skrivio penal u 90. minutu, ali je sjajni Aleksandar Jovanović pročitao nameru Grgića i odbranio udarac sa 11 metara.

Partizan ostaje prvi u Super ligi Srbije sa maksimalnih devet bodova, dok je Železničar ostao sa četiri osvojena boda i zauzima osmu poziciju na tabeli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati