Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 07. 2024. 11:31 0

Arsenal odrešio kesu - 40 miliona evra za defanzivca!

Pouzdani Dejvid Ornstin preneo je noćas da je Arsenal postigao dogovor sa Bolonjom oko otkupa 22-godišnjeg defazivca za 40.000.000 evra fiksno, dok će "tobdžije" uplatiti još 5.000.000 evra na ime određenih bonusa.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da će Bolonja i Bazel podeliti taj novac na jednake delove nakon što je aktivirana klauzula po kojoj švajcarskom klubu sleduje 50 posto od naredne prodaje, što je bila jedna od stavki u transferu Bolonje prošlog leta. Neće ni sam Kalafiori proći loše, naprotiv. Italijan će potpisati ugovor na pet godina prema kojem mu sleduju sigurna 4.000.000 evra po sezoni, kao i bonusi koji se tiču individualnih i timskih uspeha u sezonama koje slede.

Klubovi su tokom jučerašnjeg dana razmenili dokumentaciju, pa se očekuje da se Rikardo Kalafiori nađe u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi odradio medicinske preglede i priključio se novim saigračima na turneji u Severnoj Americi.

Kalafiori je ponikao u Romi gde nije dobio pravu priliku u prvom timu, a to je iskoristio Bazel kako bi ga leta 2022. godine doveo u svoje redove. Nakon samo jedne odlične sezone u posrnulom švajcarskom velikanu, Bolonja je odlučila da isplati 4.000.000 evra na ime obeštećenja plus 50 posto od naredne sezone.I nije pogrešila, jer je Kalafiori postao reprezentativac Italije sa zapaženim nastupom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a bio je i jedan od najzaslužnijih za plasman Bolonje u Ligu šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati