Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

24. 07. 2024. 07:29 1

"Bode mi oči...": Bivši napadač oštar posle DEBAKLA Partizana

Partizan je ubedljivo poražen od Dinama iz Kijeva (6:2) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Oba gola crno-belih postigao je brazilski napadač Mateuš Saldanja, ali su oni pred revanš u Beogradu slaba uteha navijačima - Ukrajinci su daleko bliži plasmanu u treće kolo kvalifikacija i rušenju sna crno-belih da će se ove sezone u Humskoj zatresti mušema.

Tokom poslednjih šest minuta prvog dela meča Partizan je na terenu izgledao kao "razbijena banda", a to bi moglo da se pripiše novom identitetu koji se (ne)uspešno gradi u Humskoj. Trener Aleksandar Stanojević pokušao je ovog leta da napravi ekipu koja će igrati po njegovom ukusu, ali za to nije imao dovoljno ni resursa ni vremena. Na kraju se uigravanje za početak evropske avanture završilo sa čak osam stranaca u startnoj postavi, što je zasmetalo brojnim navijačima i najmanje jednom bivšem fudbaleru crno-belih.

Nenad Mirosavljević, nekadašnji napadač Partizana, Smedereva, Čukaričkog, Napretka, APOEL-a i brojnih drugih timova, analizirao je utakmicu na televiziji Arena sport i tom prilikom istakao probleme Partizana. Po njegovim rečima, osmorica stranaca koji su se našli u timu Partizana nisu napravili razliku u korist crno-belih.

- Meni bode oči, iskreno, ekipa koja u postavi ima toliko stranaca. Danas su u prvoj postavi bila samo tri domaća igrača. A kada se pogleda, Dinamo je bio toliko dominantniji, brži, jači. Ti strani igrači koji se dovode moraju da budu konkurentni, da pariraju ekipama sa kojima se igra u Evropi. Nije merilo Srbija. Da kažemo da su ovde i dominantniji, ali u Evropi... - rekao je nekadašnji napadač Partizana Nenad Mirosavljević.

Partizan je meč počeo u sastavu Jovanović (Srbija) - De Medina (Belgija), Marković (Srbija), Mujakić (BiH), Antić (Srbija) - Arijaga (Honduras), Zahid (Norveška) - Severina (Holandija), Goh (Južna Koreja), Kalulu (DR Kongo) - Saldanja (Brazil). Šansu su dobili još Šćekić (Crna Gora), Natho (Izrael), Ibrahim (Gana), Filipović (Srbija) i Trifunović (Srbija). Kada se sve sabere, 11 inostranih i pet srpskih fudbalera.

- Mi imamo igrače, sigurno, koji mogu da odgovore takvim zadacima u Srbiji. Kada se dovode stranci, oni moraju da prave razliku - dodao je Mirosavljević, očigledno razočaran što Partizanovi inostrani fudbaleri nisu na nivou Lige šampiona.

Sa druge strane, Partizan je meč počeo bez ijednog bonus fudbalera, a nekoliko mladih fudbalera nije ni otputovalo sa ekipom u Poljsku. Šansu su u nastavku dobili Zubairu Ibrahim i Nemanja Trifunović, a to je možda i najava dešavanja na Ubu u narednom kolu Superlige. Crno-beli su slabo odigrali prvu rundu domaćeg šampionata protiv Napretka, pa će u drugom kolu pokušati da poprave utisak, ali je Mirosavljević oprezan.

- I to (protiv Napretka) je bilo isto... Nešto ne štima. Glavobolja je na stručnom štabu i na upravi. Neće biti lako ni na Ubu, to je dobra ekipa koja želi da se predstavi u dobrom svetlu prvi put u svom gradu. Posle ovakve utakmice i ovakvog rezultata, kada je u mislima revanš... - istakao je nekadašnji golgeter koji je zlatne godine karijere proveo na Kipru. Tamo je kao stranac pravio razliku, pa je iz svog ugla mogao da sagleda učinak fudbalera u timu Aleksandra Stanojevića.

Na superligaškoj premijeri u startnoj postavi Partizana našli su se Mujakić, Šćekić, Arijaga, Goh, Kalulu i Saldanja, a šansu su dobili još Zahid, Severina i Natho. Da li će se Aleksandar Stanojević i za drugi meč domaćeg prvenstva opredeliti za tim pun inostranih fudbalera ili će promeniti detalj koji je zapao za oko Mirosavljeviću ostaje nam da vidimo u subotu od 20 časova, kada se po prvi put na Ubu bude igrao meč elitnog ranga srpskog fudbala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati