Fudbal

Milan Zarić

23. 07. 2024. 21:50 20

KATASTROFA Šest komada u mreži Partizana!

Fudbaleri Partizana su doživeli težak poraz u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u Lublinu izgubili od kijevskog Dinama sa 6:2.

Najavljivali su borbu i pohod ka Ligi šampiona, a bez elitnog takmičenja su crno-beli maltene ostali već posle prvog meča drugog kola kvalifikacija. Bili su bledi u većem delu meča, bušni u odbrani, a jedina svetla tačka bio je dvostruki strelac Mateus Saldanja. A to je za Ligu šampiona - premalo!

Crno-beli su ušli u meč sa idejom da sačuvaju mrežu što je duže moguće i da iskoriste šansu ako se ona ukaže. I ukazala se sredinom prvog poluvremena, kada je Kalulu iznudio penal, a siguran egekutor je bio Saldanja za 0:1.

I činilo se da je Partizan na pravom putu, vodio je sve do 40. minuta, a onda se sve raspalo. Za pet minuta tim Aleksandra Stanojevića je primio tri gola, na poluvreme je otišao sa minus dva i već tada je bilo jasno da se smeši poraz.

On je u drugom delu bio još ubedljiviji. Kijevljani su u 55. minutu došli do velikih 4:1, nadu je pokušao da vrati Saldanja, koji je u 66. smanjio na 4:2, ali su brodolom potpisali u završnici Popov i Pihaljonok za konačnih 6:2.

Partizan je tako doživeo debakl i praktično je eliminisan, jer mu u revanšu 31. jula u Humskoj treba pobeda od barem četiri gola da bi nastavio priču u Ligi šampiona. A to je, barem na osnovu onoga što je viđeno u Lublinu, nemoguća misija.

Drugo poluvreme: Dinamo Kijev - Partizan 6:2 (3:1)

KRAJ MEČA! Partizan se obrukao i maltene je već posle prvog meča eliminisan iz Lige šampiona!

90+2. minut - GOOOOL! KOŠMAR PARTIZANA - 6:2! Lako su ponovo Kijevljani probili crno-bele, posle dva, tri dodavanja lopa je došla do Pihaljonoka, koji je pogodio dalji ugao gola Partizana.

90. minut - Još četiri minuta će se igrati na "Areni Lublin".

83. minut - GOOOL! 5:2 ZA DINAMO! Sve je počelo od faula Arijage na 20-ak metara od gola. Jovanović je udarac iz slobodnog udarca jedva odbranio, loptu nije uspeo da izbaci Antić, već je ona poslata na nogu Popova, koji je sa tri, četiri metra uspeo da zatrese mrežu.

81. minut - U ovim momentima je pao ritam. Kijevljani su očigledno zadovoljniji rezultatom, dok crno-beli ne uspevaju u ovim momentima da ozbiljnije ugroze Buščana.

77. minut - Poslednji adut Stanojevića - umesto Kalulua ušao je mladi Trifunović. Može li on nešto da promeni?

75. minut - Nije sada bilo svejedno pred golom crno-belih, pošto je sreću okušao Šaparenko, ali se tu isprečio Marković i doprineo tome da Jovanović ne bude na težem ispitu.

66. minut - GOOOL! SMANJIO JE PARTIZAN - 4:2! Lepo je po levoj strani prošao novajlija Zubairu, poslao je loptu po zemlji do Saldanje, koji je uspeo da je između golmana i defanzivca Dinama pošalje u mrežu. 

60. minut - Trostruku izmenu je izvršio Stanojević, pa je iz igre izvukao De Medinu, Zahida i Severinu, umesto kojih su ušli Filipović, Natho i Zubairu.

55. minut - GOOOOL! 4:1 ZA DINAMO! Očajno su bili fudbaleri Partizana postavljeni, pa je Kabajev imao livadu ispred sebe. Kako nije imao blok, šutirao je sa distance i savladao Aleksandra Jovanovića. Partizanu se ovde smeši sramota.

52. minut - Opasno je bilo pred golom Partizana, ali je odlično u blok izašao Antić, te je na kraju Dinamo dobio samo korner.

49. minut - Ponovo su igrači Partizana bili neoprezni u odbrani, dosta prostora je imao Šarapenko, šutirao je, ali do gola ovoga puta nije mogao.

46. minut - Nastavljen je meč u Lublinu. Mogu li crno-beli da izbegnu poraz?

Prvo poluvreme: Dinamo Kijev - Partizan 3:1

KRAJ POLUVREMENA! Košmarni finiš prvog dela meča, budući da su crno-beli do 40. minuta imali gol prednosti, a onda se sve srušilo, pa je Partizan za pet minuta primio čak tri gola, pa je u veoma teškoj poziciji.

45+1. minut - GOOOL! 3:1 IMA DINAMO! Mnogo su sreće imali fudbaleri ukrajinskog vicešampiona, budući da je šutirao Karavajev, lopta je pogodila Antića i prevarila Jovanovića, te završila u mreži Partizana.

45. minut - Još tri minuta će se igrati u prvom poluvremenu.

43. minut - GOOOL! PREOKRET DINAMA - 2:1! Poigravali su se fudbaleri Partizana u kaznenom prostoru, Kalulu nije uspeo da otkloni opasnost, već ju je poslao pravo na nogu Bražku, koji je iz prve gađao sa 20-ak metara i od stative je savladao Jovanovića.

41. minut - GOOOL! IZJEDNAČIO JE DINAMO NA 1:1! Mnogo prostora su rivalu ostavili crno-beli, lopta je na levoj strani došla do Kabajeva, on je video samo Šaparenka, koji je imao vremena da se namesti i nacilja, te je loptu poslao pod prečku. Jovanović sada tu nije mogao ništa.

35. minut - Nova šansa za Dinamo. Loptu je dobio Kabajev, imao je čist prostor pred sobom i šutirao je pod prečku, ali je opet odlično intervenisao Aleksandar Jovanović.

30. minut - Bila je ovo obećavajuća situacija, jer je loptu u kontri na desnoj strani dobio Ksander Severina. No, oklevao je, nameštao se, pa su odbrambeni igrači Dinama uspeli da otklone opasnost.

27. minut - Pokušao je Šaparenko, kod koga je dugo bila lopta, namestio se, ali je i gađao daleko van okvira gola.

26. minut - Lopta je posle primljenog gola više u nogama igrača Dinama, ali crno-beli uspevaju da odbiju potencijalne nalete Ukrajinaca.

21. minut - GOOOL! VODI PARTIZAN - 0:1! Sjajna je to bila egzekucija Mateusa Saldanje, koji je sačekao da Buščan padne, pa je samo "bocnuo "loptu i "panjenkom" doneo prednost srpskom vicešampionu.

20. minut - PENAL ZA PARTIZAN! Pao je Kalulu posle kontakta u kaznenom prostoru, sudija Dinert na početku ništa nije pokazao, ali je pogledao VAR i uverio se da treba da pokaže na belu tačku.

18. minut - Morao je sada da interveniše Jovanović. Kružila je lopta, došla je na kraju do Bujalskog, koji je gađao donji levi ugao, ali se golman Partizana ispružio i zaustavio je taj udarac.

11. minut - Novi žuti karton za goste. "Požuteo" je i Natan de Medina, koji je faulom zaustavio prodor Kijevljana po levoj strani.

7. minut - Konačno su crno-beli uspeli da prebače težište na protivničku polovinu, u završnici su se našli Kalulu i Saldanja, međutim Kalulu je prekombinovao, pa mu je lopta pobegla u gol-aut. Moglo je ovde da bude mnogo opasnije.

4. minut - Baš je bilo opasno pred golom Partizana. Najpre je Jovanović nogom odbranio opasan udarac sa leve strane, da bi potom ofanzivac Kijevljana makazicama loptu poslao preko gola.

2. minut - I odmah žuti karton za crno-bele. Neoprezno je startovao Mateus Saldanja na Bražka i ekspresno ušao u beležnicu sudije Kristijana Dingerta.

1. minut - Počeo je meč u Lublinu.

DINAMO KIJEV - PARTIZAN 6:2 (3:1)

Stadion: "Arena Lublin". Strelci: Šaparenko u 41, Bražko u 43, i Karavajev u 45+1, Kabajev u 55, i Popov u 83. i Pihaljonok u 90+2. minutu za Dinamo Kijev, a Saldanja (penal) u 21. i 66. za Partizan. Sudija: Kristijan Dingert (Nemačka). Žuti kartoni: Bražko (Dinamo Kijev), Saldanja, De Medina, Arijaga (Partizan).

DINAMO KIJEV: Buščan - Karavajev (od 46. Mališ), Djačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski (od 46. Pihaljonok), Bražko (od 86. Andrijevski), Šaparenko (od 86. Lonvajk) - Jarmolenko (od 69. Vološin), Vanat, Kabajev.

PARTIZAN: Jovanović - De Medina (od 60. Filipović), Marković, Mujakić, Antić - Arijaga, Zahid (od 60. Natho) - Severina (od 60. Zubairu), Goh (od 46. Šćekić), Kalulu (od 77. Trifunović) - Saldanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati