Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

21. 07. 2024. 12:30 3

Srpkinja golom zaludela sve: Magija naše fudbalerke (VIDEO)

To što je Nina Matejić nedavno uradila na Evropskom prvenstvu za fudbalerke do 19 godina ostaće zauvek upisano u almanasima pomenutog sporta, kako u Srbiji tako i u svetu!

Razlog je gol koji je nedavno psotigla protiv Engleske, kada je u stilu Dijega Armanda Maradone, ili pak njegog idola Ronalda, izvela nekoliko neverovatnih poteza i driblinga pre nego što je zatresla mrežu. Izazvala je divljenje fudbalskog sveta, snimak tog pogotka videli su milioni ljudi, a ostaje samo žal što naše devojke nisu uspele da se plasiraju u narednu rundu.

Inače, Nina je u februaru napunila 19 godina i članica je ŽFK Crvena zvezda. U crveno-belom dresu je osvojila duplu krunu ove sezone, a pre dolaska na Marakanu igrala je za Požarevac i Slogu iz Zemuna.

- Trenirala sam sa dečacima do 13. godine i onda mi je u početku bilo teško da se naviknem na ženski fudbal. Nisam znala kako i šta da radim, muški i ženski svet su različite dimenzije. Muškarce interesuje samo teren i lopta, kod žena je drugačije. Zanima ih kako se koja obukla, kakav joj je izgled, generalno, stvari van fudbala. Bilo je teško, ali privikla sam se. Bila sam kapiten muške ekipe i to je bilo lepo iskustvo. Muškarci su nežniji, malo su namazaniji, iskusniji. Moram da priznam da žene jače biju, nekad baš nemaju milosti - rekla je Nina u maju ove godine.Vredi pomenuti i to da je Nina u januaru 2023. godine izabrana od strane UEFA među 10 najvećih talenata na svetu. Da nisu pogrešili, videlo se baš protiv Engleskinja. Takođe, sa 16 godina i 225 dana postala je drugi najmlađi strelac u istoriji reprezentacije Srbije, ispred je samo Jovana Damnjanović koja je, ujedno, i njen uzor.

- Na prvom mestu je Jovana Damnjanović, sa njom sad igram u reprezentaciji, i Ronaldo, ali brazilski, ne Kristijano. Ne znam koliko puta sam gledala njegove klipove, kako postiže golove, dribla, pretrčava... Igram na toj poziciji i normalno je da volim napadače. Obožavam kako igra Jelena Čanković, mađioničar sa loptom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati