Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

18. 07. 2024. 11:12 0

Jamal odbio "desetku" Barse: Razlog je za poštovanje

Lamin Jamal će u novoj sezoni u Barseloni nositi dres sa brojem 19, iako je imao mogućnost da postane nova "desetka". Razlog zašto nije želeo dres sa brojem 10 je zaista za poštovanje.

Lamin Jamal je nova zvezda svetskog fudbala. Ovaj 17-godišnjak je dobio priliku da igra prošle sezone pod vođstvom Ćavija i imao je veoma dobru prvu profesionalnu sezonu u dresu Barselone. Tada ga je pozvao Luis de la Fuente u A reprezentaciju Španije. Selektor "crvene furije" nije pogrešio. Znao je kakav dijamant ima u timu i Jamal je fenomenalnim nastupima oduševio ceo svet.

Po povratku u Barselonu, uradio je nešto što bi retko ko uradio. Odbio je dres sa brojem 10 i umesto njega uzeo broj 19.

Razlog je oduševio ljubitelje fudbala. Iako je lako mogao da uzme čuvenu "desetku", Lamin je odlučio da to ne uradi iz poštovanja prema Ansuu Fatiju. Velika nada Barse bio je i Ansu Fati. Dobio je "desetku" kao potencijalni naslednik Lionela Mesija, ali su ga povrede uništile, pa je prošle sezone poslat na pozajmicu u Brajton.Letos se vratio u Kataloniju. Vratiće mu broj, Hansi Flik će mu dati priliku da pokaže šta zna, ali njegov ostanak je neizvestan. Mnogo je realnije da će Fati tražiti novi klub, u proteklom periodu je povezivan sa Fenerbahčeom, a videćemo gde će 21-godišnjak na kraju završiti.

Lamin Jamal je, pak, još jednom pokazao da je i pored toga što je zvezda, izuzetno skroman. Malo ko bi uradio ono što je on uradio. "Desetka" se ne odbija tek tako. Jamal će u novoj sezoni biti lider Barse. Iako ima samo 17 godina, ovaj dečak je pokazao da je zaista neverovatan i nema sumnje da će mu Flik dati potpunu slobodu.

Fenomenalni napadač je u dresu Barse odigrao ukupno 51 meč i postigao sedam golova i upisao 10 asistencija. Tokom prošle sezone imao je neke "dečje bolesti" i to je razlog zašto ove cifre nisu veće.Ipak, ako je suditi po igrama na Evropskom prvenstvu, pred Jamalom je zaista sjajna sezona. Ako ga samo povrede zaobiđu, Barsa će imati nezaustavljivu mašinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati