Fudbal

Direktno.rs

30. 06. 2024. 22:48 0

Bajka Gruzije je završena: Španija je u četvrtfinalu EP

Reprezentacija Španije eliminisala je Gruziju sa Evropskog prvenstva. Naime, "Crvena furija" je sa 4:1 savladala najveće iznenađenje šampionata i domogla se četvrtfinala.

Španija je od prvog minuta krenula žestoko da pritiska rivala, ređale su se opasne situacije ispred golmana Mamardašvilija "kao na traci", Pedri i Niko Vilijams su imali odlične šanse, delovalo je da gol Gruzije "visi u vazduhu", ali Gruzini su 18. minutu drugi put prešli centar i poveli. Kvarashelija je po levoj strani pokrenuo kontru na svojoj polovini, proigrao Mikautedzea, takođe na polovini Gruzije, a onda je novi igrač Monaka uputio ključni pas na desnu stranu za Kakabadzea, koji je "rasporio" špansku odbranu.

Kakabadze je potom iz punog trka oštro centrirao na liniju peterca, a tamo je Le Norman očajno intervenisao i poslao loptu u svoju mrežu, u pokušaju da otkloni opasnost ispred Kcarashelije. Špance je ovaj autogol šokirao, poremetio im je napade, koji su se nastavili, ali nisu više bili onako opasni.

Izabranici Vilija Sanjola su se odvažili, sve su više izlazili visoko, a Kvarahelija je svojim lucidnim driblinzima baš namučio Karvahala i Le Normana.

Kukurelja je u 36. minutu veoma dobro tukao sa distance, ali Mamardašvili se nije dao iznenaditi, a sjajni golman Valensije je u 39. minutu zaustavio i šut Vilijamsa.

Izjednačenje je stiglo u 39. minutu. Španija je izvela sjajnu akciju, na ivici ofsajda, koja se završila pasom Vilijamsa i pogotkom Rodrija, perfektnim udarcem levom nogom sa 16 metara.

Drugo poluvreme je zamalo počelo novim šokom za Španiju, jer je Kvarachelija bio baš blizu da istrčalog i loše postavljenog golmana Unaja Simona savlada sa centra.

Nakon toga je krenuo pritisak "crvene furije", koja je u 51. minutu izborila slobodan udarac na 18 metara od gola.

Tukao je mladi Jamal, a Mamardašivili bravurozno odbranio. Ipak, posle njegove intervencije se izrodila lepa akcija Španije, Pedri je odložio loptu za Jamala na levu stranu, usledio je centaršut na drugu stativu, a tamo se idealno ubacio Fabijan Ruiz i glavom pogodio mrežu, za 2:1.

U nastavku meča totalna kontrola Španije, a čim se Gruzija otvorila i pošla po izjednačenje, stigao je konačan udarac.

Fabijan Ruiz je u 75. minutu oduzeo loptu na svojoj polovini i na fantastičan način uposlio Nika Vilijamsa, koji se stuštio ka golu, poigrao se sa Gvelesijanijem i lako ga izbacio iz igre, ušao u šesnaesteraci silovitim udarcem proparao mrežu iza nemoćnog Mamardašvilija, za 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je rezervista Dani Olmo u 83. minutu. Asistirao je drugi rezervista Ojarzabal, a fudbaler Lajpiga je sa 16 metara matirao Mamardašvilija.

ŠPANIJA – GRUZIJA 4:1 (1:1)

/Rodri 39, Ruis 51, Vilijams 76, Olmo 83 - Le Norman 18ag/

Keln

Stadion: Rajn Energi

Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska)

ŠPANIJA (4-3-3): Simon – Karvahal (od 82. Navas), Le Norman, Laport, Kukurelja (od 66. Grimaldo) – Pedri (od 52. Olmo), Rodri, Ruis (od 81. Merino) – Jamal, Morata (od 66. Ojarsabal), Vilijams. Selektor: Luis de la Fuente.

GRUZIJA (5-3-2): Mamardašvili – Kakabadze, Gvelesijani (od 79. Kvekveskiri), Kašija, Dvali, Ločošvili (od 64. Citaišvili) – Čakvetadze (od 64. Davitašvili), Kiteišvili (od 41. Altunašvili), Kočorašvili – Mikautadze (od 79. Zivzivadze), Kvarachelija. Selektor: Vili Sanjol.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati