Fudbal

M. Z.

21. 06. 2024. 19:54 0

Austrija srušila Poljsku i zakucala na vrata nokaut faze

Fudbaleri Austrije napravili su korak ka plasmanu u eliminacionu fazu Evropskog prvenstva, pošto su u drugom kolu grupe D savladali Poljsku sa 3:1. Austrijanci su posle ovog trijumfa došli do prva tri boda u grupi, dok su Levandovski i društvo ostali prikucani na dno, budući da nemaju niti jedan bod.

Austrija je pošto-poto želela da upiše prve bodove posle onog nesrećnog poraza od Francuske, a ta njihova namera je bila očigledna, pošto su od starta krenuli da kidišu ka golu Vojčeha Ščensnog. I to im se vrlo brzo i isplatilo.

Naime, igrao se deveti minut, kada je Austrija povela sa 1:0. Lopta je tada došla do Mvenea na levoj strani, on ju je ubacio u srce kaznenog prostora, gde je sam bio Trauner i on je sjajnim trzajem glavom uspeo da načne mrežu Poljaka.

Ali, kao da su posle tog gola Austrijanci ostali bez daha, pa je težište igre prebačeno na njihovu polovinu. Pa je tako tu terensku inicijativu iskoristila Poljska da u 30. minutu poravna na 1:1. Bednarek je tada šutirao, njegov udarac je izblokiran, ali je najprisebniji bio Kšištof Pjontek, koji je uspeo da pošalje loptu u donji desni ugao gola rivala.

Probala je Austrija da do kraja poluvremena vrati prednost, imala je šanse preko Zabicera, koji je u dva navrata snažno šutirao, pokušao je na drugoj strani i Zjelinski, no Penc je odlični to odbranio, pa se na pauzu otišlo sa egal rezultatom.

I taj egal je trajao do 66. minuta, kada je Austrija vratila prednost. Odigrali su odličnu akciju, koju je pratio Baumgartner - dobio je vezista odličnu loptu, koju mu je prethodno propustio Arnautović, pa je Baumgartner sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem našao put do mreže - 2:1.

Austrija je i posle tog gola bila bolji rival na meču, pa je želela da što pre reši pitanje pobednika. U tome je i uspela u 78. minutu, kada je Arnautović sa bele tačke stavio tačku na meč. Prethodno se ka golu Poljaka stuštio Marsel Zabicer, Ščensni ga je oborio u šesnaestercu, pa je sudija Halil Umut Meler pokazao na belu tačku. Arnautović je sigurno izveo najstrožu kaznu postavivši tako 3:1.

Do kraja je pobeda Austrijanaca mogla da bude i ubedljivija, jer su Ščensnom ozbiljno zapretili Poš i Lajmer, ali je golman Juventusa nekako uspeo da do kraja sačuva mrežu i spreči brodolom Poljske.

Austrija je ovom pobedom zakucala na vrata osmine finala Eura, pošto posle dve utakmice ima tri boda, dok je Poljska na nuli. Po tri boda imaju i Holandija i Francuska, koje se večeras sastaju u derbiju grupe. Napomenimo i to, u poslednjem kolu će igrati Holandija i Austrija, dok će Poljaci na megdan Francuskoj.

POLJSKA - AUSTRIJA 1:3 (1:1)

Stadion: Olimpijski u Berlinu. Strelci: Pjontek u 30. minutu za Poljsku, a Trauner u 9, Baumgartner u 66. i Arnautović (penal) u 78. za Austriju. Sudija: Halil Umut Meler (Turska). Žuti kartoni: Sliš, Moder, Levandovski, Ščensni (Poljska), Vimer, Arnautović (Austrija).

POLJSKA: Ščensni - Bednarek, Davidovič, Kivior - Frankovski, Pjotrovski (od 46. Moder), Sliš (od 75. Grosicki), Zalevski - Zjelinski (od 87. Urbanski) - Buksa (od 60. Levandovski), Pjontek (od 60. Sviderski).

AUSTRIJA: Penc - Poš, Trauner (od 59. Danso), Linhart, Mvene (od 63. Pras) - Zajvald, Grilič (od 46. Vimer) - Baumgartner (od 81. Šmid), Lajmer, Zabicer - Arnautović (od 81. Gregorič).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati