Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

21. 06. 2024. 14:38 0

Murinjo želi još jednog srpskog reprezentativca u Feneru

Žoze Murinjo se vraća na velika vrata u evropski fudbal, budući da je nedavno preuzeo turskog velikana Fenerbahče. I polako pravi spisak želja, u nadi da će ti fudbaleri biti i istinska pojačanja za tim u kojem igra i kapiten Srbije Dušan Tadić.

Na toj listi visoko se kotira ime još jednog reprezentativca Srbije Lazara Samardžića. Upravo njega Murinjo vidi kao jednog od igrača koji bi Fenerbahčeu mogli da donesu dugo čekanu titulu.

Čak 11 godina Fener nije bio prvak, prošle sezone vodio je veliku borbu do poslednjeg kola sa Galatasarajem, koji će i u narednom šampionatu imati vrlo kvalitetean tim.

Kako prenose turski mediji, za Murinja je spremno 100 miliona evra za pojačanja. Kako sada stvari stoje, dobar deo tih sredstava mogao bi da bude iskorišćen za dovođenje Samardžića.

Pita se, naravno, i Udineze, koji je još ranije istakao da za perspektivnog vezistu traži obeštećenje od 30 miliona evra. Fenerbahče ima plan da plati 20 miliona, i da timu sa severa Italije prosledi slovenačkog fudbalera Mihu Zajca, kojeg Murinjo ne vidi u svom timu.

Samardžić je već vezan za Tursku. Njegova verenica je Turkinja Sila Enisa, za koju su lokalni mediji "iskopali" informaciju da je čak i veliki navijač Fenerbahčea.

Imaće, naravno, Fenerbahče konkurenciju za dovođenje Samardžića, interes su još ranije pokazivali Inter i Juventus.

Lazar iza sebe ima vrlo dobru sezonu, ali i ponudu Fenerbahčea koja bi gotovo sigurno bila finansijski bolja od najbogatijih italijanskih klubova.

Samardžić je rođen u Nemačkoj. Prošao je omladinske kategorije Herte iz Berlina, ali nije mnogo igrao za prvi tim. Ipak, po prelasku u Lajpcig sve je bilo drugačije, a još više prilike da napreduje dobio je u Udinezeu.

Lazar je igrao za omladinske selekcije Nemačke, ali je na kraju odabrao Srbiju. Za "orlove" je do sada sakupio deset nastupa, a bio je odličan upravo u duelu protiv Slovenije, iako je na terenu proveo tek nešto više od deset minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati