Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 09. 2024. 21:08 0

Fener uz muke do pobede, Tadić i Džeko kreirali drugi gol

Fudbaleri Fenerbahčea pobedili su kao domaćini ekipu Rojal Union Sent Žiloa, dok je Rendžers slavio u gostima protiv Malmea u prve dve utakmice drugog dana prvog kola UEFA lige Evrope.

Fenerbahče je na stadionu „Šukru Saračoglu“ u Istanbulu slavio rezultatom 2:1 (1:0).

Strelci su bili Kaglar Sojundžu u 26. i Kristijan Burgs autogol u 81. minutu za domaći tim, Ros Sajks u 90+4. minutu za Rojal Union.

Pre meča u centru pažnje bio je trener domaćeg tima Žoze Murinjo. Slavni Portugalac odlučio je da izvede startnu postavu bez dvojice najiskusnijih igrača Dušana Tadića i Edina Džeka.

Ne samo zbog te činjenice, tek Belgijanci su mnogo bolje počeli meč, stvorili su nekoliko odličnih prilika i nisu poveli samo zahvaljujući nepreciznosti i sigurnim intervencijama Dominika Livakovića.
I kako to obično biva, sledi kazna. Posle gužve u šesnaestercu Uniona najsnalažljiviji bio je domaći defanzivac Kaglar Sojundžu i postigao prvi gol u karijeri na međunarodnoj klupskoj sceni.

Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, a u nastavku meča zaigrao je najpre Dušan Tadić, ušao je u 65. minutu umesto Kavečija, zatim i Edin Džeko od 77. minuta umesto En Nesirija.

Tri minuta ranije gosti su ostali sa igračem manje pošto je crveni karton dobio Kevin Mek Alister, rođeni brat fudbalera Liverpula i argentinskog reprezentativca Aleksisa Mek Alistera.

Fener do drugog gola dolazi u 81. minutu, kombinovali su upravo Džeko i Tadić, srpski as produžio je loptu do Nigerijca Samjuela, a posle njegovog centaršuta Kristijan Burgs je zatresao sopstvenu mežu, autogol za 2:0.

Union je mogao do utešnog gol najpre u drugom minutu sudijske nadoknade, ali je Livaković odbranio penal zemljaku Franji Ivanoviću. Prethodno je crveni karton dobio defanzivac Fenera Nigerijac Samjuel.

Upak, dva minuta kasnije gosti zasluženo dolaze do počasnog gola, strelac je bio Englez Ros Sajks.U drugoj utakmici ekipa Rendžersa pobedila je kao gost rim Malmea sa 2:0 (1:0).

Povela je već u prvom minutu, pogrešili su domaći defanzivci, „devetka“ škotskog tima Siril Desers pogodio je stativu, a odbijenu loptu Nedim Bajrami poslao u mrežu – 0:1.

Goasti iz Glazgova bili su bolji tim i to je potvrdio Ros Mekausled u 76. minutu za konačnih – 0:2.

Od 21 čas na programu je preostalih sedam utakmica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Priprema je pola posla

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati