Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

20. 06. 2024. 18:25 28

Stojković: Srbi ne umiru tako lako!

Vidno istrošen selektor Srbije, Dragan Stojković, imao je snage da detaljnije elaborira buran meč sa Slovenijom (1:1).

Imao je glasnu poruku na startu:

- Srbi ne umiru tako lako! Ne predajemo, niti ćemo se predavati. Rezultat je nagrada za verovanje, za mnoge je meč bio završen, za nas nije. Svaki bod sada je važan, rezultat takođe. Čestitam momcima, stvorili smo veliki broj šansi, nijedna lopta nije ušla u mrežu do finiša - poručio je Stojković.

Zadovoljan je selektor igrom.

- Nismo hteli da prihvatimo poraz od Slovenije, zato je i stigla nagrada. Statistika je da smo u daleko većoj prednosti bili od Engleske, 14-15 udaraca ka golu. I to je naš fudbal, želimo da igramo. Rezultat nas je ostavio u igri, okrećemo se narednoj utakmici.

Gol, smatra Stojković, nije poremetio ekipu. Naprotiv!

- Najvažnije kad primite gol da ostanete smireni. Ostao sam pribran i smatrao da ću potezima doneti boljitak timu. Pokazali smo izuzetan karakter, stepen odgovornosti i osveženjem na terenu, bili staloženi i mirni i sačekamo šansu. Ne znam kako Mitrovićeve lopte nisu ušle u gol, sreća je bitna. Živi smo i to je najbitnije. Stigli smo da nagrade.

Ima razloga za zadovoljstvo selektor i zbog učinka rezervista.

- Od svakog očekujem da nadogradi igru, niko nije tu da upiše minute. Luka Jović može svaku šansu da pretoči u gol, zato je i ušao. Ne želim ziheraški fudbal, nego dominaciju… Plan je bio da dobijemo utakmicu, bio bih razočaran da smo završili meč bez udarca na gol. Ne mogu ništa da zamerim igračima, borili su se i izdržali.

Uz još jednu dopunu o učinku Luke Jovića.

- Volim ga mnogo, postigao je gol. Odličan napadač, mnogo bitan za nas. Verovao sam u njega, mogao je i protiv Engleske da se upiše u strelace, ali najbitnije da se sada upisao. Gol mu daje šansu da veruje u ostvarenje sna u narednim utakmicama.

Osvrnuo se i na igru Saše Lukića i Ivana Ilića.

- Želeo sam da igraju protiv Slovenije zbog dobre tehnike i vizije igre. Dobro su odigrali, mnogo istrčali i odradili što se očekivalo od njih. Morao bi Ilić malo više da koristi centaršut i slobodan udarac, pogotovo sa desne strane…

Ostala je i serija otvorenih problema, zabrinjavajućih uoči meča sa Danskom.

- Moramo da budemo aktivniji i ne grešimo u lakim pasovima. Nije lako igrati protiv slovenačkih napadača, odbrana je odradila odličan posao. Radimo da budemo konstatni 90 minuta, nije bitan start meča kao celina, utakmica ima i drugo poluvreme. Hoćemo da dominiramo ceo meč!

Nije Stojković želeo da se bavi utakmicom Hrvatske i Albanije, uvredama sa tribina i protestnog pisma Fudbalskog saveza Srbije.

- Hvala na pitanju, ali molim vas da pričamo o utakmici sa Slovenijom - odgovorio je Piksi jednom od novinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati