Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

15. 06. 2024. 09:35 2

Pre 10 dana Evropa brujala o njemu: Ko je bio Matija Šarkić?

Fudbalsku javnost Crne Gore i cele Evrope šokirala je vest ovog jutra o smrti reprezentativnog golmana Matije Šarkića (26).

Šarkić je nedavno oduševio ljubitelje fudbala briljantnim odbranama u prijateljskoj utakmici protiv Belgije u Briselu.

Njegov sjajan učinak nije prošao nezapaženo, te je španski sportski list "Marka" u svom izveštaju nakon utakmice istakao njegovu izvanrednu igru, nazvavši ga "zvezdom" koja je zaustavila "đavole".

Iako je nastupao protiv Belgije, Šarkić je bio odsutan u narednom meču protiv Gruzije u Podgorici, što je izazvalo zabrinutost među navijačima i članovima tima. Kao uzrok smrti navodi se da mu je pozlilo.

Profesionalnu karijeru Šarkić je započeo u Anderlehtu, a tokom godina je branio boje klubova kao što su Vigan, Aston Vila, Livingston, Vulverhempton, Šruzberi, Birmingem, Milvol i Stouk.

Za crnogorsku reprezentaciju je nastupio devet puta, debitovavši 2019. godine u prijateljskom susretu protiv Belorusije.

Vesti o njegovoj preranoj smrti potresle su fudbalsku zajednicu, a mnogi se opraštaju od golmana koji je ostavio dubok trag na terenu i van njega.

Šarkić je rođen u Engleskoj, a kako mu je otac bio diplomata u Briselu, prošao je mlađe selekcije Anderlehta, da bi 2015. potpisao za Aston Vilu. Branio je i u Viganu i Havantu kao pozajmljen igrač kluba iz Birmingema... Njegov brat Oliver je nedavno osvojio titulu sa Dečićem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati