Fudbal

Milan Zarić

01. 06. 2024. 22:57 7

Real ne igra finala, on ih dobija: Kaznio promašaje Dortmunda i 15. put zaseo na KROV EVROPE

Fudbaleri Reala su se vratili na evropski tron! U finalu Lige šampiona su u Londonu savladali Borusiju iz Dortmunda sa 2:0 i tako su 15. put osvojili "ušati" pehar!

Patili su izabranici Karla Anćelotija u dobrom delu meča, jednostavno morali su da se brane u prvom poluvremenu, u kom je gol Dortmunda praktično visio u vazduhu, ali "milioneri" nisu uspeli da iskoriste terensku nadmoć, pa se rezultat nije menjao.

A šanse su se ređale, imali su ih najviše Adejemi i Filkrug, međutim Kurtoa i stativa su spasili Real u ovom delu meča.

Drugo poluvreme je donelo i promenu, budući da su najpre zapretili Kros i Karvahal, onda je na drugoj strani šansu imao Filkrug, ali se rezultat nije menjao. Samo do 74. minuta, kada je prvi put na meču "pukla" odbrana Borusije.

Kros je tada izveo korner, najbolji u skoku je bio Dani Karvahal, koji je glavom zatresao mrežu Kobela za 1:0. I tim golom je ubijen moral nemačkog tima, pa je Real do kraja samo završio posao. A uradio je to u 84. minutu - pogrešio je tada Matsen, lopta je došla do Belingema, koji ju je samo prosledio do Vinisijusa, a brazilski napadač je rutinski pogodio za konačnih 2:0.

Za veliko slavlje, pobedu i 15. titulu prvaka Evrope!

Drugo poluvreme: Dortmund - Real 0:2 (0:0)

KRAAAAJ! Real je novi šampion Evrope!

90. minut - Još pet minuta će se igrati u drugom poluvremenu...

87. minut - Zatresla se mreža Kurtoe, ali slavlje Dortmunda nije dugo trajalo. Jednostavno, Filkrug se našao u ofsajdu posle centaršuta sa leve strane.

85. minut - Prve izmene je izvršio Anćeloti. Izveo je Belingema, ali i Krosa, čija je klupska karijera tako završena, dok su ušli Hoselu i Modrić.

84. minut - GOOOOL! REAL IMA 0:2! Pogrešio je Matsen, lopta je došla do Belingema, on ju je samo prosledio do Vinisijusa, koji je bez problema savladao Kobela.

82. minut - Načo je sada pokušao na isti način baš kao i Karvahal prilikom gola, samo su sada igrači Dortmunda uspeli da spreče gol.

80. minut - Sve je opasniji Real. Kao da je taj gol skinuo teret sa leđa, pa je ponovo Kobel bio na mukama. Ovoga puta je pokušao Kros, čiji je udarac odbranio čuvar mreže Dortmunda.

77. minut - Moglo je sada sve da bude gotovo. Dobio je loptu u prostor Belingem, pokušao je vrhom kopačke da savlada Kobela, ali je Šloterbek dobro intervenisao i doprineo je da lopta ode u korner.

74. minut - GOOOOL! VODI REAL U FINALU - 0:1! Nadskočio je Dani Karvahal Fulkruga posle kornera i poslao je loptu iza leđa Gregora Kobela.

72. minut - Momenat za pamćenje. U igru je umesto Adejemija ušao Marko Rojs, kome će ovo biti poslednji meč u dresu Dortmunda.

66. minut - Šanse na obe strane, pokušao je sada glavom Vinisijus, međutim udarac nije bio dovoljno precizan, pa je lopta otišla van okvira gola.

63. minut - Na mukama je sada bio Kurtoa, Adejemi je centrirao sa leve strane, glavom je u padu pokušao Filkrug, no golman Reala je i taj udarac zaustavio.

57. minut - Opasniji su "kraljevići" u drugom poluvremenu. Ponovo je u šansi bio Dani Karvahal, koji je šutirao, ali su Kobel i Matsen zajedničkim snagama uspeli da spreče Španca da postigne gol.

49. minut - Prvi u drugom poluvremenu preti Real. Pokušao je Kros iz slobodnog udarca, ali je to zaustavio Kobel, da bi Karvahal potom šutirao posle kornera, no lopta je otišla van okvira gola.

46. minut - Nastavljen je meč, na poluvremenu nije bilo promena, pa će isti fudbaleri koji su počeli utakmicu pokušati da promene rezultat.

Prvo poluvreme: Dortmund - Real 0:0

KRAJ POLUVREMENA! Videli smo atomski fudbal i dominaciju Dortmunda, međutim najviše zahvaljujući Kurtoi, na pauzu se otišlo bez golova.

45. minut - Igraće se još četiri minuta u prvom poluvremenu.

41. minut - Ponovo je na mukama bio Tibo Kurtoa. Loptu je dobio Marsel Zabicer, imao je brisani prostor ispred sebe i odlučio se na šut sa distance, no belgijski golman je uspeo da skrene loptu u korner.

39. minut - Žuti karton i za "milionere" - u beležnicu Slavka Vinčića ušao je i defanivac nemačkog tima Šloterbek.

35. minut - Prvi žuti karton na utakmici - dobio ga je Vinisijus koji je preoštro startovao na golmanu Dortmunda Gregoru Kobelu.

27. minut - Dve velike šanse. Najpre je Real pretio, kada je Vinisijus pokušao da uposli Belingema, međutim Humels je odlično intervenisao. A onda brza akcija na drugoj strani, ponovo su kombinovali Adejemi i Filkrug, ali je i sada Kurtoa uspeo da sačuva mrežu.

23. minut - Real je u ovim trenucima na konopcima! Imala je Borusija još jednu veliku šansu, kada je Adejemijev pokušaj osujećen u poslednjem trenutku, da bi potom Filkrug šutirao, ali je pogodio samo stativu.

21. minut - Šta je sada uradio Adejemi?! Dobio je odličnu loptu od Humelsa, izašao je sam ispred Kurtoe, pokušao je da ga obiđe, ali je otišao previše udesno, pa je uspeo da izvuče samo korner.

18. minut - Real je, čini se, pronašao slabu tačku u redovima protivnika, pa kako vreme prolazi, sve žešće pritiskaju Šloterbeka, koji je od starta utakmice nesiguran.

15. minut - Na drugoj strani je zapretio Vinisijus, ali je i on prošao baš kao Brant dva minuta ranije, pa Kobel nije imao problema.

13. minut - Velika šansa za Dortmund, Filkrug je uposlio Branta, koji je šutirao iz dobre pozicije pored gola, mada ostaje dilema da li se nemački vezista našao u nedozvoljenoj poziciji.

6. minut - Moglo je da sada bude opasno pred golom Reala. Zabicer je povukao loptu, bio je to napad "četiri na četiri", centrirao je austrijski reprezentativac, ali je dobro intervenisao Ridiger.

3. minut - Nastavljena je utakmica posle kraćeg prekida...

1. minut - Počeo je meč na Vembliju. Međutim, jedva se lopta i zakotrljala, a meč je prekinut zbog uletanja navijača na teren.

DORTMUND - REAL 0:2 (0:0)

Stadion: "Vembli". Strelci: Karvahal u 74. i Vinisijus u 84. minutu. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Žuti kartoni: Šloterbek, Zabicer, Humels (Dortmund), Vinisijus (Real).

DORTMUND: Kobel - Rajerson, Humels, Šloterbek, Matsen - Džan (od 81. Malen), Zabicer - Sančo (od 87. Bajno-Gitens), Brant (od 81. Ale), Adejemi (od 72. Rojs) - Filkrug.

REAL: Kurtoa - Karvahal, Ridiger, Načo, Mendi - Valverde, Kamavinga, Kros (od 85. Modrić) - Belingem (od 85. Hoselu) - Rodrigo (od 90+1. Militao), Vinisijus (od 90+4. Vaskez).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati