Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

27. 05. 2024. 14:49 1

Saldanja potpisao za Fener, Partizanu 10 miliona

Izjavljivali su prethodnih dana čelnici Partizana da Mateuš Saldanja može da ide iz kluba ukoliko budu ispoštovani finansijski zahtevi crno-belih vezani za visinu obeštećenja. I čini se da su ti zahtevi ispoštovani, budući da je brazilski napadač postigao dogovor sa Fenerbahčeom, a crno-belima će propasti 10 miliona evra.

Albert Nađ, šef stručnog štaba Partizana, u razgovoru sa novinarima na kraju sezone potvrdio je da će biti krupnih promena u timu, između ostalog pomenuo je i Saldanjin odlazak.

- Saldanja će sigurno napustiti klub, ozbiljan je potencijal i na njegov odlazak ne možemo da utičemo - rekao je Nađ.

Prethodno, a to je potvrđeno iz više izvora tokom zimskog prelaznog roka, Partizan je odbio da proda Saldanju upravo Fenerbahčeu, za deset miliona evra. Uz napomenu, Brazilac je neophodan crno-belima u borbi za titulu sa crvenom zvezdom.

Podsetimo, Partizan je bio jesenji prvak, posle pobede nad Crvenom zvezdom u večitom deriju igranom na stadionu u Humskoj ulici. Već posle nekoliko kola u nastavku šampionata jasno je bilo u kom smeru idu stvari i da će Crvena zvezda odbraniti titulu.

U međuvremenu, Partizan je beležio prilično loše rezultate, čak i smenio Igora Duljaja, a sa Albertom Nađom kao ovim šefom struke nekako je na jedvite jade zadržao drugu poziciju na tabeli i obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

A Saldanja je dobar deo tog nastavka sezone propustio zbog povrede zadobijene u drugom večitom derbiju u sezoni, na stadionu "Rajko Mitić". Vratio se tek u mečevima plej-ofa, ali daleko od forme u kojoj je bio.

Samim tim, njegova cena nije narasla, pa će u Partizanu ipak morati da se zadovolje sa obeštećenjem od deset miliona evra. Koje uopšte nije malo, posebno zbog situcije u kojoj se crno-beli nalaze i činjenice da su teškom mukom obezbedili licencu za evropska takmičenja, upravo zbog problema sa finansijama i ranijim dugovanjima prema igračima.

Sjajno je prošao i Saldanja, koji je potpisao višegodišnji ugovor, odnosno predugovor, sa turskim velikanom, ekipom koja je šampionat Turske završila kao drugoplasirana. I tamo će imati milionsku zaradu, pominje se čak cifra od tri miliona evra po sezoni.

I biće jedan od dva potencijalna rivala Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, drugi je kijevski Dinamo. Kako sada stvari stoje, vrlo je verovatno da bi Saldanja prvi meč u novom klubu mogao da zaigra baš protiv Partizana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati