Fudbal

Direktno.rs

14. 05. 2024. 07:39 0

Tresli se zidovi od svađe Mbapea i prvog čoveka PSŽ?!

Kilijan Mbape žestoko se posvađao sa predsednikom Pari Sen Žermena Naserom Al-Kelaifijem u nedelju uveče, pre utakmice sa Tuluzom, poslednje koju je na "Parku Prinčeva" igrao reprezentativac Francuske u dresu "svetaca". Navodno je katarski milijarder zamerio Mbapeu jer ga Francuz nije spomenuo u svom oproštajnom videu, koji je pre utakmice prikazan na velikom ekranu na stadionu u Parizu.

"Tresli su se zidovi koliko su Mbape i Al-Kelaifi urlali jedan na drugog"

Kako navodi "Le Parizijen", izbila je žestoka svađa između Mbapea i Al-Kelaifija, koji ne razgovaraju otkako je Mbape objavio da će na kraju sezone napustiti klub. Dvojac se, prema pisanju ovog francuskog lista, zatvorio u prostoriju, iz koje se čula vika. "Tresli su se zidovi", piše "Le Parizijen".

Mbape (25) je došao u PSŽ 2018. godine za 180 miliona evra iz Monaka. Iako je igrao sa Mesijem i Nejmarom, te za Parižane u 307 utakmica postigao 256 i namestio 108 golova, nije uspeo da osvoji Ligu šampiona. To mu nije pošlo za rukom ni ove godine - PSŽ je ispao u polufinalu od Dortmunda. Već je neko vreme nezadovoljan i želi da ode. Činilo se da će rastanak uslediti i pre dve godine, ali ga je tada vlasnik PSŽ-zadržao jednim od najvećih ugovora u istoriji fudbala.

Mbape zarađuje oko šest miliona evra bruto mesečno (2,7 miliona neto), a dobio je i bonus od 180 miliona evra samo za potpis ugovora, te dodatnih 70 miliona na kraju svake godine ugovora, koji je trebalo da traje tri godine. Međutim, ponuđena mu je opcija da nakon dve sezone ode besplatno, a tu opciju odlučio je da iskoristi.

Zahvala predsedniku

Time je razbesneo Al-Kelaifija, ali je uprkos tome, kao i žestokom verbalnom sukobu, u ponedeljak uveče odlučio da se rastane s njim uz izraze zahvalnosti i poštovanja. Na svečanosti na kojoj je proglašen najboljim igračem sezone francuske lige, Mbape je izjavio:

- Zahvaljujem se svim ljudima u klubu i predsedniku. Nedostajaće mi. Ali, odlazim visoko uzdignute glave.

Iako se odavno zna kada i gde Mbape odlazi, on odbija da pomene Real.

- Sve u svoje vreme. Za sada mogu samo fa kažem da odlazim iz PSŽ-a. Što se tiče ostalog, još nije vreme za to. Moj otac je želeo da uđem u istoriju Lige 1 pre nego što odem. Bilo je to dugo putovanje i srećan sam da sam to uspeo da ostvarim. Moje iduće poglavlje biće veoma uzbudljivo. Otkriću nove stvari i to me čini jako srećnim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati